Blev udstillet igen og igen: Vi har jo ikke taget ét skridt fremad

Fremtiden ser mørk ud efter endnu et stort nederlag - denne gang 31-23 mod Norge

Klavs Bruun leder efter en god opskrift. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun leder efter en god opskrift. Foto: Lars Poulsen

SÅ BLEV det tre på stribe. Men ikke af den gode slags. Tre nederlag i Golden League i Frankrig, hvor Klavs Bruun Jørgensens udsatte kvinder desværre kun var med som det tynde øl. I søndagens nederlag på 31-23 mod Norge blev manglerne igen udstillet.

Efter fjerdepladsen ved EM i december i Sverige blev der tændt et håb om, at landsholdet igen var på vej til at blive en etableret del af det gode selskab. Og håbet var selvfølgelig også, at den formodning ville blive blive bestyrket i Golden League-stævnet, hvor der har været kompetente modstandere som de russiske OL-guldvindere, de norske EM-vindere og de franske værter, der tog bronzen ved EM.

MEN BEDØMT ud fra de tre kampe i Le Mans og Orleans er vi stadig meget langt fra verdenstoppen. Klavs Bruuns tropper har ikke taget et skridt fremad. Vi har klart været overmatchet på stort set alle parametre i samtlige tre kampe. Det gælder forsvar, angreb og ikke mindst fart.

Tidligere var kontrafasen et fintslebet dansk våben. Søndag var det nærmest ikke eksisterende. Vi får ingen af de lette mål, men det har vores tre modstandere i Frankrig fået. Også i den grad. De har alle løbet os over ende og nådesløst straffet alle vores fejl. Måske bedst illustreret af Norge, som i søndagens kamp brugte de første fem minutter af anden halvleg til med fire kontramål på stribe at bringe sig foran med ni mål. Og så var den kamp for alvor afgjort.

TURNERINGEN I Frankrig var de første forberedelser frem mod VM-slutrunden i Tyskland til december. Men man kan diskutere, om udbyttet har været rejsen værd. På forhånd var truppen ramt af afbud fra flere af spillerne fra EM-truppen, herunder målvogteren Sandra Toft, som var stærkt savnet. Desuden valgte Klavs Bruun at spare en række af de spillere, som dog var med i flyet til Frankrig. Han tog hensyn til de klubber, som stadig har et hårdt program frem mod sommerpausen.

Er det så en rigtig prioritering? Ja, hvis spillerne virkelig er så smadrede, som vi nu har hørt i en hel uge. Men hvorfor virker nordmændene så ikke på samme måde drænet for kræfter? Eller russerne der lørdag kørte os helt over og på et tidspunkt var foran med 11? 

NÅR VI ser på resultaterne i Frankrig, mener jeg, at Klavs Bruun tog for meget hensyn til klubberne. De mange tæsk landsholdet har indkasseret tærer alvorligt på selvtilliden, og nu sidder vi igen med en fornemmelse af, at landstræneren atter er i gang med en opbygningsfase, hvor der er meget langt til målet.

Landsholdet spillede en god første halvleg mod Rusland i lørdagens kamp. Ellers har det været en tung omgang. Alt for mange tekniske fejl, brændte straffekast og for få redninger, har gjort, at vi i samtlige kampe har hængt efter. På positivsiden kan vi glæde os over at unge spillere som Mie Højlund og Line Haugsted har vist, at de indeholder stort potentiale.

Se også: En spiller imponerede – men Danmark fik prygl igen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen