Bøsserøvs-sagen: Disse tre ting gør man bare IKKE

Også Klavs Bruun må lære af sine fejltagelser

Der er en bramfri tone i topidræt, og når temperamenterne koger, ryger der ofte en finke af panden. Spillerne siger ind i mellem forfærdeligt grimme ord til hinanden, men der er tre ting, som man bare ikke gør. Man sviner ikke folk til på grund af deres race, religion eller seksuelle orientering. Altså ikke noget med sorte svin eller bøsserøv. Racisme og homofobi skal bekæmpes med alle midler.

Derfor er der heller ingen tvivl om, at den kommende kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen forløb sig, da han onsdag aften i en særdeles ophidset stund kaldte Skjerns Daniel Svensson for en bøsserøv. Et emne som ikke har været på dagsordenen i dansk idræt siden nu afdøde fodboldlandstræner Richard Møller Nielsen sagde, at bøsser er noget man går på jagt med.

Daniel Svensson havde selv båret ved til bålet. Han gik grinende fra banen efter at have trukket et rødt kort. Med en alt for høj armføring havde han ramt Tvis Holstebros Peter Balling i ansigtet.

Se også: Skamfuld Klavs Bruun råbte 'bøsserøv': Værst at skulle fortælle det til mine børn

Men Daniel Svenssons upassende opførsel undskylder ikke Klavs Bruuns udbrud. Det har han også selv erkendt. Og hvor er det herligt, at DHF's sportschef Ulrik Wilbek hurtigt rykkede ud og tog den nødvendige samtale med en angrende Klavs Bruun. Den skaldede træner frygtede i et øjeblik, at han alligevel ikke ville få lov til at føre kvindelandsholdet frem til VM-slutrunden på hjemmebane i december.

Selvfølgelig gør han det. Klavs Bruun har på samtlige danske medieplatforme undskyldt sit verbale overfald på Daniel Svensson. Han er blevet tilgivet af Ulrik Wilbek, og nu hvor Tvis Holstebro har smidt alt over bord på blot otte dage, kan han begynde at koncentrere sig om sit nye job.

Jeg hører til dem, der tror på, at Klavs Bruun kan løfte kvindelandsholdet et niveau eller to. Hvilket også er nødvendigt, hvis vi skal have succes til december. Klavs Bruun stiller store krav til sine spillere. De skal levere det, som han ved, de kan. Når det ikke sker, får de det at vide. Hans temperament er både hans styrke og hans svaghed.

Se også: Wilbek freder sin landstræner efter 'bøsserøvs-angreb': 'Vi lukker sagen her'

Han hjælper ikke nogen ved nærmest at gå bersærk, som han gjorde ved sit angreb på Svensson. Og da slet ikke sit eget hold.

Klavs Bruun har således en del at arbejde med, inden han stiller sig i spidsen for kvinderne, men han må altså ikke gå hen og blive tandløs. Ulrik Wilbek var også en hidsigprop, da han i sin tid trænede kvinderne. Og det gik jo meget godt. Klavs Bruun kommer til kvinderne med stort engagement, men det er en god ide, at han afholder sig fra at kommentere deres seksualitet. 

66 kommentarer
Vis kommentarer