Bronze er da også pænt, Nikolaj

Den samlede danske indsats ved EM vil i den grad være godkendt, hvis det bliver til sejr over de franske verdensmestre

Den dynamiske duo Jan og Jan ser frem mod aftenens bronzekamp. I dagens anledning får de fint selskab.

SKUFFELSEN efter semifinalenederlaget til Sverige hænger stadig i gardinerne, men nu er det tid til at tørre øjnene. I aften venter de franske verdensmestre i kampen om bronzen, og det er også værd at tage en tredjeplads med hjem.

Målsætningen for det danske landshold var en plads i semifinalen. Den er opfyldt. Ikke uden grund var drømmen selvfølgelig at spille med i guldkampen, men Nikolaj Jacobsen har endnu ikke fået det optimale ud af sit hold.

ENHVER kunne se, at forsvaret og målmændene svigtede mod Sverige. Men der var også noget galt med den mentale indstilling. Det er et område, som landstræneren selv har berørt flere gange, og på pressemødet i går i Arena Zagreb forsøgte han sig med forklaring.

Holdet stivner eller spillerne bliver nervøse, når de af presse og eksperter bliver udråbt til favoritter. De bliver bange for at skuffe. Det så vi mod Tjekkiet i det indledende gruppespil, og det gik igen i kampen mod et afbudsramt svensk landshold. Omvendt, når holdet har ryggen mod muren, som i opgørene mod Spanien og Tyskland, bliver der præsteret stort over hele linjen.

HER HAR landstræneren en udfordring, men det er ikke den eneste. Landsholdet mangler en venstrehåndet højre back, der kan fyre af langt udefra. Han er med i truppen ved EM, men han har stort set ikke været i spil. Bare tre minutter har Niclas Kirkeløkke været på banen ved slutrunden, men det er ham, der er tiltænkt rollen som højre back ved VM på hjemmebane om et år.

Kirkeløkke, som her fyer kanonen af mod Frankrig ved Golden League, kommer i aktion i aften. Foto: Lars Poulsen
Kirkeløkke, som her fyer kanonen af mod Frankrig ved Golden League, kommer i aktion i aften. Foto: Lars Poulsen
 

I går sagde landstræneren, at han vil se Kirkeløkke i dag mod Frankrig. Han skifter plads med Peter Balling, der må en tur på tribunen. Desuden bliver også den hasteindkaldte målmand, Kevin Møller, skrevet på holdkortet. Ud går Rene Toft Hansen der har fået et mindre stræk i lysken. En anden af de de store stjerner, Mikkel Hansen så også slidt ud mod Sverige, men han er med mod Frankrig, selv om han trak en del på sit ene knæ.

SAMME Mikkel Hansen er en anden af Nikolaj Jacobsens udfordringer. Ikke i angrebet, men derimod i defensiven, hvor Hansen fra Paris har haft svært ved at dække blot en anstændig back. Måske fordi knæet har hæmmet hans sidelænsbevægelser. Der er blevet scoret mange mål i mod os i området mellem Mikkel Hansen og Casper U. Mortensen. Det er landstræneren bevidst om, og det er et problem, som skal løses inden VM.

Vi så i semifinalen, at svenskerne kendte til problematikken, og da de havde scoret en del gange ved at gå på ydersiden af Mikkel Hansen, tog Nikolaj Jacobsen konsekvensen, og skiftede Casper U. Mortensen ud til fordel for Magnus Landin.

SLUTRUNDEN i Kroatien er Nikolaj Jacobsens første som landstræner. Det er første gang, at han har været sammen med sin trup i en længere periode. Derfor er det også første gang, han har set, hvad spillerne indeholder, når de kommer under pres. De skal lære at præstere, når de er favoritter. Det er de ikke mod Frankrig. Hvilket skulle betyde, at vi vinder bronze. Og det vil være et godkendt resultat.

Nikolaj bytter ud i EM-truppen: Forsvarsstjernen ude

Så kom Nikolajs første fiasko