Brutal håndbold venter Danmark: På grænsen til det svinske

Danmark skal drage fordel af de mange slovenske udvisninger

Danmark møder Slovenien. Se det udsendte hold varme op til storkampen her. Video: Lars Poulsen

LUDBREG (Ekstra Bladet): NU SKAL man passe på med at gøre sig alt for klog på, hvordan det videre forløb vil blive for det danske landshold ved EM i Kroatien. Dertil har der været for mange overraskende resultater undervejs.

LANDSTRÆNER Nikolaj Jacobsen mener, at alle kan slå alle, og derfor vil han ikke høre tale om gulddrømme. Det ser han som en fornærmelse over for de hold, som er tilbage i turneringen. Så hårdt vil jeg nu ikke tage det. Danmark er da blandt favoritterne, og alle har lov til at drømme.

VURDERET PÅ baggrund af kampen mod Spanien er der da også noget at have drømmen i. Men o.k. da. Der venter nogle betragtelige forhindringer den næste lille uges tid, men vi kan da i første omgang glæde os over, at det danske landshold har deres egen skæbne i hånden. Vi har ikke brug for hjælp udefra. Det kræver bare tre sejre i rap, og så er vi i semifinalen næste fredag i Zagreb.

FØRSTE forhindring er Slovenien i aften i arenaen i Varaždin. Hallen ligger lige ud til floden Drava, der løber gennem området, og på den modsatte side af floden er der ikke langt til nabolandet Slovenien. Det betyder, at op mod 4000 slovenere vil tage turen over floden for at udsætte det danske landshold for et enormt tryk.

MEN DET plejer normalt kun at anspore anfører Niklas Landin og kompagni til at yde en ekstra indsats. I øvrigt meldes selvsamme Landin klar til opgaven. Han fik et lille riv i en muskel syd for lysken i kampen mod Spanien, men det afholder ham ikke fra at melde sig til tjeneste.

NIKOLAJ JACOBSEN kan således mønstre alle mand, og der er lagt op til noget af en svendeprøve mod et slovensk hold, som spiller blændende håndbold, men som også dækker meget hårdt op. Flere vil sige på grænsen til det svinske.

SLOVENIEN har indkasseret tre røde kort ved EM. Således også i holdets seneste kamp mod Montenegro, hvor et slag direkte i ansigtet resolut fik dommeren til at trække kortet. Danmark har fået et rødt kort. Det fik Mikkel Hansen mod Ungarn. Slovenien har hidtil i turneringen fået 24 to-minutters udvisninger. Danmark blot 11 af slagsen.

DER VENTER med andre ord en utrolig hård fysisk kamp, hvor der ikke er råd til at trække sig i tacklingerne. Eftertiden vil komme til at tale om slaget ved Drava. Hidtil har Danmark spillet et flot overtalsspil, og fungerer det igen i aften, kan det blive afgørende for kampens resultat. Danmark skal udnytte det brutale slovenske spil. 

SIDSTE ÅR vandt Slovenien bronze ved VM i Frankrig, og holdet ser ikke ud til at være svækket siden. Men Veselin Vujovics tropper er alligevel kun kommet over til hovedrunden med et enkelt point. Holdet tabte til Makedonien og fik uafgjort mod Tyskland efter en tumultarisk afslutning med mange protester. Tyskland og Makedonien er Danmarks modstandere søndag og onsdag.

Artiklen fortsætter under billedet

Sloveniens træner, Veselin Vujovic blev engang kåret som verdens bedste spiller. Han var også selv en hård hund med et voldsomt temperament. Foto: Lars Poulsen
Sloveniens træner, Veselin Vujovic blev engang kåret som verdens bedste spiller. Han var også selv en hård hund med et voldsomt temperament. Foto: Lars Poulsen
 

DANMARK KOMMER i aften op mod et hold, der spiller med hurtig midte, og som konsekvent forsøger at straffe modstandernes forsvars-angrebsudskiftninger. Slovenien råder over to bevægelige og fodrappe playmakere i Miha Zarabec og Marko Besjak. Det er par finurlige herrer, som har godt blik for kæmpen på stregen, Blaz Blagotinsek, der med sine 202 cm også er god med paraderne i forsvaret.

DE TO playmakere vil hele tiden stresse det lidt tunge danske midterforsvar. Måske er det derfor, at Nikolaj Jacobsen igen har skiftet ud i sin trup. Ud er gået Niclas Kirkeløkke og ind er kommet den hurtige forsvars- og stregspiller Anders Zachariassen. Han er let til bens og vil nok have bedre muligheder for at komme frem og tackle Zarabec og Besjak.

SLOVENERNE har i det hele taget en fortrinlig startsyver, men det kniber lidt med niveauet, når der bliver skiftet ud. Det bør være til Danmarks fordel. Bredden hos Nikolaj Jacobsen er større, og det bliver udslagsgivende. 

Før EM-gyser: Nu skifter Nikolaj ud igen Nikolajs genistreg - nu kan vi mule resten!

Før EM-gyser: Nu skifter Nikolaj ud igen

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.