Danmark bør stemme blank til UEFA-valget

Ingen af de to UEFA-præsidentkandidater fortjener at få DBU's stemme ved valget på onsdag i Athen

DBU's formand virker forvirret. Det er der ingen grund til. Foto: Tariq Mikkel Khan
DBU's formand virker forvirret. Det er der ingen grund til. Foto: Tariq Mikkel Khan

DA DBU’s  formand Jesper Møller vågnede i går, var han indstillet på at stemme blank, når UEFA’s 55 medlemslande på onsdag i Athen skal vælge ny præsident.

Efter møderne med de to kandidater, Aleksander Ceferin og Michael van Praag, anså han det stadig som en mulighed.

JEG SYNES, han skal gøre det – stemme blank.

Sammen med forbundene i Norge, Sverige og Finland har DBU ellers støttet Ceferins kandidatur, men efter at have set og oplevet sloveneren i går, kan jeg kun konkludere, at han ikke er værd at samle på.

Hans program er totalt indholdsløst, og han skøjtede iskoldt hen over de store problemer, som der er i de to kommende VM-nationer, Rusland og Qatar. Det var virkeligt underligt at opleve.

CEFERIN VED godt, at han bliver beskyldt for at være en marionet for både Rusland og FIFA’s næsten nyvalgte præsident, Gianni Infantino.

I går gjorde han intet for at modbevise det. Han taler russernes sprog og går Infantinos ærinde. De vil have ro om både Rusland og Qatar. To af de betændte bylder i international fodbold.

VAN PRAAG, som ellers har noget mere indhold i sit program, dumpede sig selv, da han var en af arkitekterne bag de ændringer i Champions League, der blev hastet igennem i sidste uge – blot to uger før præsidentvalget.

Hollænderen ’glemte’ at høre medlemslandene i UEFA om forslaget, inden det blev hastet igennem UEFA’s eksekutivkomite. Det var en proces, som intet havde med demokrati at gøre. Den slags beslutninger, som får så stor negativ betydning for de mindre nationer, skal han selvfølgelig bøde for.

HANS FORKLARING om, at han gjorde det for at undgå, at de store klubber brød ud og lavede en europæisk superliga rækker ingen vegne. Et par uger med en åben og demokratisk debat havde ikke skadet noget.

Jesper Møller skal virkelig grave dybt, hvis han skal kunne finde et argument eller to for at kunne stemme på en af de to kandidater.

Men uanset hvem der bliver valgt, så bringer det ikke nye tider til UEFA. Det vil stadig være de store klubber, der styrer udviklingen, og det skal nok alligevel ende med en europæisk superliga.

I Danmark i dag: UEFA-kandidat udsat for chikane

Ny UEFA-boss uden magt: Slut med danske hold i CL

Tidligere DBU-boss: Håbløst at stemme mod ny CL-struktur

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale