Danmark drømmer om EM-guld - men disse ting skal forbedres

Landstræneren og anføreren peger på detaljer i spillet, som kan gøre holdet endnu bedre inden de afgørende kampe

Ekstra Bladets dynamiske håndbold-duo, Jan Jensen og Jan Kjeldtoft, diskuterer aftenens kamp. Video: Lars Poulsen

ALT GIK Danmarks vej i tirsdag i Varazdin. I en gyser af rang slog Tjekkiet højst overraskende Makedonien, og derfor er Danmark klar til semifinalerne på fredag i Zagreb. I aften møder vi et mørt makedonsk hold, og nu handler det om sejr, førstepladsen i gruppen og mere selvtillid på kontoen. 

OG DANMARK må ikke løbe ind i problemer mod makedonerne. Stjernen Kiril Lazarov er ikke i orden og uden ham til at dirigere spillet, er det et ordinært hold. Bedste mand er målmanden Borko Ristovski, og stærkeste våben er deres helt fantastiske fans, som skaber en vidunderlig levende ramme i arenaen. Og den slags elsker det danske hold. Jo mere tryk fra lægterne jo bedre håndbold. 

VI FIK indirekte et svar på, hvor gode Danmark er ved EM, da Slovenien tidligere tirsdag vandt over Spanien i en fremragende kamp. Begge hold har Danmark slået tidligere i turneringen. Det viser lidt om det Danmarks. 

DET DANSKE landshold virkede i total balance ved den sidste træning i går i en gammel skolehal i den kroatiske provins. Hviledagen mandag havde gjort godt. Flere af spillerne havde haft besøg af deres familier, og der var blevet tid til at drikke en glad kop kaffe og tale om andet end håndbold.

MEN VED mødet med pressen tirsdag var alle fokuseret på det, der var målet. En plads i semifinalerne på fredag. Og det med eller uden hjælp fra nogen sider. Der var stor tilfredshed med de seneste sejre over Slovenien og Tyskland, men både træner Nikolaj Jacobsen og anfører Niklas Landin kunne få øje på ting, der kan forbedres.

Artiklen fortsætter under billedet

Nikolaj Jacobsen forklarer pressen, at han godt kan savne lidt mere kynisme hos sit hold. Foto: Lars Poulsen
Nikolaj Jacobsen forklarer pressen, at han godt kan savne lidt mere kynisme hos sit hold. Foto: Lars Poulsen
 

LANDSTRÆNEREN kunne især ønske sig, at hans hold udnytter de perioder i kampene, hvor der er mulighed for at slå et afgørende hul. Det gør stadig ondt på ham, at Danmark var foran 23-20 mod Tjekkiet og så alligevel endte med at tabe kampen. I flere af de kampe vi har vundet, og hvor vi i flere omgange har været foran, er den endelige afgørelse blevet trukket helt til det sidste. Nikolaj Jacobsen synes, det bliver lige spændende nok. Jeg kan kun give ham ret.

NIKLAS LANDIN peger på et andet punkt, som kan forbedres. Han ser gerne, at vi får flere lette mål. Altså at vi i højere grad profiterer af det gode forsvarsspil og vores målmænds redninger. Et godt eksempel er fra kampen mod Tyskland, hvor Landin var et plankeværk det første kvarter. Det blev ikke udnyttet til at skabe et større forspring. Rent ud sagt handler det om, at det det danske landshold skal blive mere kynisk.

FOR EGEN regning kan jeg tilføje et tredje punkt. Vi stadig mangler en håndfuld redninger eller mere fra vores målmænd. De har begge stået stabilt, men endnu ikke prangende, og hvis vi skal nå helt til en finale, skal niveauet løftes hos Niklas Landin og Jannick Green. Men hvorfor skulle det ikke også kunne ske? De har begge redskaberne og med et så godt forsvar foran sig, må redningerne efterhånden komme. Redninger som kan vise sig at være guld værd.

Husk, at du kan følge Danmarks kamp mod Makedonien live på ekstrabladet.dk klokken 18.30...

Slovenien hjælper Danmark snublende tæt på semifinale -+