Danmark er klar til EM: Men her fungerede intet!

Først da Mads Mensah kom ind og fik sat tempo, blev Ungarn kørt over - sejren på 35-27 sikrer slutrundebilletterne

Den nye landstræner måtte knokle for at få sit hold op i omdrejninger. Foto: Claus Bonnerup
Den nye landstræner måtte knokle for at få sit hold op i omdrejninger. Foto: Claus Bonnerup

LANDSTRÆNER Nikolaj Jacobsen har fået en spændende start i sit nye job. Først satte han dagsordenen ved at sige, at spillerne har alt for mange kampe i klub- og landsholdsregi, og hvis man skal skære noget fra, bør det være håndbolden på det olympiske program.

Og søndag aften sikrede han så Danmarks deltagelse ved EM i Kroatien til januar. Det er på plads, selv om vi mangler to opgør mod Letland og Holland.

Men først OL-snakken. Jeg er fuldstændig enig i, at der bliver drevet rovdrift på spillerne, ikke mindst på dem, der spiller i den uhyggeligt hårde Bundesliga. Men ideen om at fjerne håndbolden fra det olympiske program har ingen gang på jorden.

MEN DERFOR bør diskussionen ikke visne og dø. Der skal kigges alvorligt på kampprogrammet, og en anden ide kunne være at regulere antallet af EM- og VM-slutrunder, således at der ikke er tre slutrunder i det olympiske år.

Intet bliver dog ændret radikalt hen over natten. Den erkendelse er Nikolaj Jacobsen garanteret også nået frem til efter de to EM-kvalifikationskampe mod Ungarn.

I SØNDAGENS opgør i en saunavarm hal i Aarhus, var der stort set intet, der fungerede i forsvaret. Et ungarsk landshold uden Laszlo Nagy og flere andre profiler havde ikke problemer med at lave 17 mål alene i første halvleg. De danske forsvarere stod langt tilbage, det var nok planen, men de var alt for passive og stod for langt fra hinanden.

Danmark havde heller ikke svært ved at lave mål. Ungarn havde ikke klassekeeperen Roland Mikler med til det jyske, og det kunne ses. Men derfor var det danske angrebsspil alligevel ikke uden knirken og knagen. Der blev spillet for langsomt, og Mikkel Hansen og kompagni havde svært ved at løse gæsternes skæve, fremskudte 5-1 forsvar.

I DE første 30 minutter var der heller ikke stil over kontraspillet. Alt blev dog bedre efter pausen, hvor den smalle ungarske trup løb tør for kræfter, og hvor Mads Mensah som playmaker for alvor fik skruet op for tempeoet.

Sammen med fløjene, Landin og Svan, var det Mensah - sammen med en mere svingende Mikkel Hansen - som for alvor fik gjort kål på ungarerne. Mensah virker mere eksplosiv end længe set, og han gjorde for alvor forskellen.

Se også: Dansk landstræner med chok-melding: Drop håndbold til OL!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen