Danmark i forrygende VM-form

Island blev klædt af 34-26, da de danske håndboldherrer meldte sig ind blandt storfavoritterne til VM

Gudmundsson har fået finindstillet sit hold før det går løs ved VM. Foto: Claus Bonnerup
Gudmundsson har fået finindstillet sit hold før det går løs ved VM. Foto: Claus Bonnerup

PÅ INTET tidspunkt var der tvivl om at Danmark ville vinde kampen over Island, og dermed gøre rent bord i Bygma Cup. I realiteten var der tale om en magtdemonstration. Det danske landshold er i den grad klar til at tage hul på VM, og de tre kampe i Jylland har vist, at det er en trup, som stadig udvikler sig i positiv retning. 

Glem alt om træthed efter en lang sæson med flere slutrunder. Det er der ingen, der snakker om mere. Nu handler det om at vinde metal i Frankrig, og vi er lige så godt rustede som før det OL i Rio, der endte med den hidtil største triumf i dansk herrehåndbold.

MEN VI mangler et VM-guld i samlingen, og vi har holdet, der kan gå hele vejen. Gudmundur Gudmundsson har fundet sin startsyver. Niklas Landin er vores kaptajn og det ubestridte førstevalg i målet. Han sad over mod Egypten, og det kunne ses. Mod Ungarn og igen mod Island var han i verdensklasse. Han har de redninger, der kan afgøre de tætte kampe.

Casper U. Mortensen og Lasse Svan svigtede mod Ungarn, men de rejste sig og spillede i de sidste to kampe på det høje niveau, vi med rette kan forvente af dem.

Mikkel Hansen og Mads Mensah har sat sig på de to backpladser i forsvaret, og det er også dem, der orkestrerer kontraspillet. Her er Mads Mensah vokset kolossalt. Han spiller med et stort overblik, og han er nu som Mikkel Hansen manden bag rigtig mange assist.

Og kommer forsvaret ikke frem til ham, når han kommer i anden bølge, trykker han selv kuglen i kassen. 

MIDTERAKSEN i forsvaret udgøres af Toftbrødrene, som har god indbyrdes forståelse. En anke kan være, at de indimellem bliver lige offensive nok. Især skal Rene Toft passe på, at han ikke bliver fanget på dybt vand.

Den bedste fordeling er Henrik Toft fremme, fordi han er hurtigere på benene og kan fiske bolden, og med Rene Toft til at kontrollere stregen bagved. 

I angrebet er Morten Olsen blevet den store dirigent. I de sidste to testkampe fik han for alvor skruet op for tempoet i bagkæden, og hans sammenspil med Mikkel Hansen udvikler sig fortsat. Kasper Søndergaard har ikke været på samme niveau i de tre kampe, men han har det med at træde i karakter, når det for alvor gælder.

DET MEST positive er, at spillet ikke falder fra hinanden, når Gudmundsson skifter ud. Michael Damgaard går altid uimponeret ind og laver de mål, der forventes af ham.

På fløjene er vi også godt dækket ind. Hans Lindberg viser stadig formatet, og unge Magnus Landin i den modsatte side har også en del at byde ind med. Og så kan han også dække op.

Niclas Kirkeløkke har kun fået lov til at spille tre kvarter, men det har været nok til at vise, at han hører til på landsholdet. Hans forsvarsarbejde er er upåklageligt, og fremme er han både en skudtrussel og en assistkonge. Det kan blive forrygende 18 dage i Frankrig. 

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere