Danmark viste klassen

Med den strålende sejr på 30-22 over Ungarn spillede Mikkel og co. sig ind blandt EM-favoritterne

Det danske landshold leverede en kraftpræstation. Foto: Lars Poulsen
Det danske landshold leverede en kraftpræstation. Foto: Lars Poulsen

SÅ FIK vi endelig den flyvende start på en EM-kamp, som vi længe har drømt om. Og endelig viste Mikkel Hansen det enorme repertoire, han råder over. 

Vi er nogle stykker der tidligere har stillet spørgsmålstegn ved, hvor det danske landshold egentlig står.

Mod Ungarn fik vi svaret. Vi står egentlig meget godt, for det var ikke kun Mikkel Hansen, der løftede sit spil. Det gjorde stort set hele holdet.

Inden kampen efterlyste Henrik Møllgaard mere tænding og aggressivitet i det danske forsvar fra starten af kampene. Han gik selv forrest mod Ungarn, og selv et slag direkte i ansigtet kunne ikke tøjle ham. 

MØLLGAARD var sammen med sin midtermakker Henrik Toft med til at løfte forsvaret til en samlet kraftpræstation, hvor de fandens store og tunge ungarnske skytter blev tacklet, så det sang i knoglerne. Som forventet havde vi problemer med indspilninger til den 110 kilo tunge stregspiller, Bence Banhidi, men også han blev efterhånden tæmmet.

Se også: Ustyrlige Mikkel bag dansk storsejr

Vores angrebsspil var i særklasse. Nok overraskede Ungarn ved at dække 5-1, men det generede nu ikke den danske bagkæde synderligt. Mads Mensah, som var playmaker i stedet for Rasmus Lauge, sørgede for at gøre spillet både dybt og bredt, og så satte han god fart i bolden. Når han trykkede på forsvaret blev der plads til Mikkel Hansen, som udnyttede scenen fortrinligt. Hvis han ikke selv smadrede læderet i kassen, spillede han sine medspillere fri til scoringer.

MOD UNGARN spillede vi på hele klaveret, og selv om den taktisk intelligente Gudmundur Gudmundsson ikke brugte hele sin bænk, så fik han alligevel demonstreret, hvor bred en trup, han råder over. Hvis det danske forsvar holder samme høje niveau videre i turneringen, er vi for alvor at regne blandt turneringens medaljekandidater. Anderledes kan det ikke være. Angrebet er jeg slet ikke bekymret for.

Mikkel Hansen var i hopla, da Danmark nedlagde Ungarn onsdag aften (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 20. jan. 2016 - kl. 21:43 Suveræne danskere mod Ungarn - se karaktererne

MED TYSKLANDS sejr tidligere i dag over Slovenien, er det en kendsgerning, at Danmark kommer til at møde Spanien, Sverige og netop tyskerne i mellemrunden. Den afvikles i Wroclaw i det sydlige Polen. Ganske attraktive modstandere og vi vil uden tvivl blive betragtet som favoritter i opgørene mod vores svenske naboer og Tyskland, som på grund af skader kom til slutrunden med et amputeret hold. Men tyskerne har overrasket positivt, og bliver uden tvivl et frisk bekendtskab. 

Spanien var sammen med Frankrig favorit til at vinde EM, men blandt andet det uafgjorte resultat mod Slovenien i det indledende gruppespil har vist, at spanierne ikke er usårlige. 

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere