Dansk forløsning: Men her halter det fortsat

Med det uafgjorte resultat mod Norge er Mikkel Hansen og kompagni stort set klar til OL i Rio

Kasper Søndergaard og Hans Lindberg viser tydeligt, hvor meget der stod på spil i kampen mod Norge. Foto: Lars Poulsen
Kasper Søndergaard og Hans Lindberg viser tydeligt, hvor meget der stod på spil i kampen mod Norge. Foto: Lars Poulsen

HERNING (Ekstra Bladet): Det holdt hårdt. Men det holdt. Danmark er klar til OL i Rio, hvis vi som forventet slår Bahrain i søndagens sene kamp i Boxen. Hvilken forløsning. Men det blev en gyser mod et norsk landshold, som fik vist, at det nu hører til blandt de bedste hold i verden.

I Boxen beviste det danske landshold for anden dag i træk, at vi også er en naturlig del af det gode selskab. Men der er stadig plads til forbedringer i begge ender af banen. 

Det gav lidt uro i kroppen, da Norge godt midtvejs i første halvleg bragte sig foran med fire mål. Det var deres hurtige midte og deres kontraspil, vi havde problemer med. Vi kom ikke hurtigt nok hjem i vores forsvarspositioner. Den hurtige midte var faktisk et problem kampen igennem. 

Et andet problem i forsvaret var en gentagelse fra kampen mod Kroatien: De tunge kryds på midten har det med at flænse vores midterforsvar. Det formåede Norge flere gange, og så så vi lidt dumme ud. Og helt frie skud fra en 100 kilo tung bagspiller har Niklas Landin altså ikke mange chancer for at parere.

Landin reddede Danmark til sidst (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk kæmpe-gys: OL-billetten lurer i horisonten

Alligevel var Landin med til at holde os inde i kampen. Mere end en håndfuld redninger i første halvleg var absolut godkendt.

I den modsatte ende var det som sædvanligt Mikkel Hansen, der bar det store læs. Men han havde svære arbejdsbetingelser. I flere perioder blev han ikke spillet i løb, og så er han for let at lukke ned. Det var lidt en gentagelse at mønstret fra EM, hvor der var for lidt tempo i angrebet.

Der er en del ting, der kan forbedres i vores offensiv. Ikke mindst sammenspillet mellem Rasmus Lauge og Mikkel Hansen. For meget foregår med udgangspunkt i flade fødder. Så er der straks mere dynamik i spillet, når Mads Mensah tager over efter Lauge. Mensah kommer med en kolossal kraft.

Men det kan ikke være rigtigt, at vi ikke kan få mere ud af Lauge, som råder over et kolossalt potentiale. Det må Gudmundsson se at få udløst. 

Som mod Kroatien kunne Mads Christiansen ikke få det til at fungere for alvor som højre back. Han havde et par gode udspil til Lasse Svan på fløjen, et fint indspil til Nøddesbo på stregen, men selv havde han kun løst krudt i kanonen. Vi blev straks farligere, da Kasper Søndergaard tog over i anden halvleg. Søndergaard er mere direkte, og han falder bedre ind i spillet med Mikkel Hansen.

Så rent offensivt var det Mikkel Hansen, der måtte tage ansvar. Og det gjorde han da også. Jep, der blev brændt undervejs, men han scorede altså også en stribe vigtige mål og især scoringen direkte på tremeter efter første halvlegs udløb var en nydelse.

Den slags mål laver kun de absolut bedste spillere. Sikke dog et håndled den mand har, og hvor var det dog befriende at se ham slippe jublen løs, da han så bolden kile sig ind i målhjørnet. Mikkel Hansen må også godt vise glæde, når han scorer.

Og glæde må der nu være i hele den danske håndboldnation. Arbejdet skal selvfølgelig gøres færdigt mod Bahrain i morgen, men ørkenens sønner må altså ikke blive en udfordring. Danmark skal til OL, og det er en forløsning efter det skuffende EM i Polen i januar.

Nu får Gudmundur Gudmundsson arbejdsro og dermed tid til at få rettet de sidste ting i forsvaret og så skal han altså have udviklet Rasmus Lauge til at blive en større og bærende del af landsholdet. 

0 kommentarer
Vis kommentarer