Dansk mod og styrke tvang Sverige i knæ da defensiven svigtede

Danmark lever i den grad ved EM efter den svedige gysersejr på 30-29 over arvefjenderne

Tak Sandra. Med redningen efter slutfløjt lever Danmark i den grad ved EM. Foto: Lars Poulsen
Tak Sandra. Med redningen efter slutfløjt lever Danmark i den grad ved EM. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): FOR HEDE hule helvede for en svedetur i betonkolossen i Nantes. Men for pokker hvor var det flot fightet hjem af en dansk landshold, som fik en rædselsfuld indledning på arvefjendeopgøret.

MEN VI fik den ønskede revanche over Sverige, som sidste år sendte os hjem fra VM i Tyskland efter en kamp, hvor vi havde uhyggeligt svært ved at score. Det kunne vi så denne sene aften i Frankrig.

JEG KAN ikke umiddelbart huske, hvornår Danmarks sidst har lavet 30 mål i en afgørende kamp. Og det var jo meget godt på en aften, hvor vores ellers så stærke defensiv ikke holdt stand.  

DET BLEV en elendig åbning på kampen, hvor dele af Klavs Bruuns plan blev slået i stykker af de to hurtige udvisninger til Kristina Jørgensen. Hun var ellers udset til i forsvaret at tage sig af Sveriges livlige Hanna Blomstrand. Ærgerligt for Kristina Jørgensen, som vi ellers havde store forventninger til. Men bare rolig. Klasse kan ikke holdes nede. Hun skal nok senere sætte sit præg på turneringen.   

SANDRA TOFT bidrog også til den dårlige indledning. Blot en redning havde hun præsteret efter 18 minutter, og så var det kun naturligt at Klavs Bruun tog konsekvensen og skiftede hende med Althea Reinhardt, der straks fik bedre fat i målet. Uden dog at nå sit helt høje niveau.

SELV OM Danmark flere gange var bagud med fire mål, var fornemmelsen alligevel, at det ikke var en umulig opgave. Danmark havde forholdsvis let ved at komme til afslutninger, men en stribe tekniske fejl gjorde, at Sverige for længe fik lov til at være i førertrøjen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det danske hold kan godt forbedre sig rent defensivt. Foto: Lars Poulsen.
Det danske hold kan godt forbedre sig rent defensivt. Foto: Lars Poulsen.

MEN KRISTINA Jørgensen passiviseret blev det i stedet stortalentet Mie Højlund fra Odense, der skulle svinge taktstokken. Med sit hurtige fodskifte og med en lige så hurtig skudafvikling blev hun noget af en håndfuld for de store svenske forsvarsspillere. Mie Højlund blev første halvlegs store danske spiller og med sine fire mål, var hun stærkt medvirkende med til at lukke hullet til svenskerne. 

KLAVS BRUUN blev også tvunget til at bringe Stine Jørgensen på banen. Anføreren, der først lige er vendt tilbage efter sin knæskade, så nu ikke ud til at være rusten. Hun var med til at holde fart i bolden og bidrog også med flere flotte scoringer fra distancen.   

I VORES højre angrebsside gik der alt for lang tid, før Mette Tranborg kom i omdrejninger. Flere gange svævede hun højt over gulvet, men i stedet for at fyre kanonen af valgte hun at spille sidelæns. Til gengæld tog hun sammen med Anne Mette Hansen et kæmpe ansvar efter pausen, hvor de begge gik direkte på forsvaret. Det var med til at ændre kampbilledet.

OG SÅ er det bare høj klasse, at Sandra Toft går ind og redder den afgørende bold efter sidste fløjt. Så er man lavet af noget særligt. Også stor ros til Klavs Bruun som holdt hovedet koldt i de afgørende øjeblikke og havde modet til at spille syv mod seks i det sidste afgørende angreb. Det gav en kasse.

SEJREN OVER Sverige kan blive definerende for hele turneringen. I det næste opgør søndag venter Polen, som tidligere fredag blev kørt over af Serbien. Polen må ikke stå i vejen for et dansk hold, der klart kan forbedre sig rent defensivt. Det kan godt blive et par gode uger i Frankrig.  

Drop bortforklaringer: Danmark har gode EM-chancer

Dansk landstræner med klar tale: - Det er amatøragtigt

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind