Danske furier sled silken af Serbien

Der blev delt øretæver ud, da Danmark vandt sikkert 29-20

Okkels erstattede Grigel, da hun gik i stykker mod Tunesien. Hør hvordan hendes VM-oplevelse var

Så blev der lige lagt et lag på det danske spil, og på trods af bump undervejs blev Serbien i sidste ende sat eftertrykkeligt på plads. Denne gang fik vi højresiden i angrebet med, og når de danske kvinder spiller på hele klaviaturet, er de ikke til at styre.

Med en hårdtskydende Line Jørgensen som frontkvinde sørgede højresiden for 11 ud af de 29 danske kasser. På den måde blev der god balance i tingene.

Rikke Skov og Ann Grete Nørgaard omfavner hinanden efter den danske sejr over Serbien (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Flotte karakterer: Flere funklede i dansk storsejr

For første gang i denne slutrunde fik vi for alvor set det offensive danske forsvar i aktion. Publikum elskede, at de arrige danske furier delte øretæver ud. Desværre brød de to tyske dommere sig ikke om det. Udvisningerne regnede ned over det danske hold, som alene i første halvleg spillede 10 minutter i undertal. Så kan det blive svært at skabe afstand. 

Og da vi samtidig midt i halvlegen havde en død periode på mere end fem minutter, hvor tekniske fejl sneg sig ind, og hvor vi skød den serbiske målmand lige på, så skulle det undervejs blive spændende. Det var koncentrationen, der svigtede for en stund, og det er en sygdom, vi også har set i de tidligere opgør ved VM. Måske begyndte Klavs Bruun Jørgensen i virkeligheden at skifte trætte spillere for sent ud.

Dejlig dansk aften (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Fremragende 2. halvleg: Danmark smadrede Serbien

Taktikken er stadig at køre modstanderne møre, fordi vi med vores brede trup kan skifte livligt ud, uden at det går ud over rytme og niveau. Det fik landstræneren doseret meget bedre i anden halvleg, hvor vi stille og roligt sled silken af serberne. 

Vi havde undervejs svært ved at få gang i vores stregspil, fordi dommerne var meget overfølsomme overfor Mette Gravholts skubberi med bagdelen. I det hele taget havde vi ikke dommertække i en kamp, hvor Serbien i 40 minutter leverede deres hidtil bedste indsats i turneringen. Vores modstandere bliver også opildnet af den fantastiske stemning i Boxen, og det er selvfølgelig med til at give det hele nerve.

Men Gravholt gav nu aldrig op. Hun skabte masser af uro i det serbiske forsvar, og hun trak en bunke straffekast. Hendes hidtil bedste præstation ved dette VM. Hun kunne være endt som topscorer, hvis ikke dommerne havde været på nakken af hende.

I kampen i morgen aften venter Ungarn, der smeltede helt sammen i opgøret mod Montenegro, som de tabte 32-15. Ungarerne havde ellers hidtil i turneringen virket som det hold, vi skulle slås med om førstepladsen i gruppen. Men til aften virkede de helt udbrændte, og deres store spiller Zsuzsanna Tomori, som scorede 10 gange i den forrige kamp, ramte kun netmaskerne en enkelt gang mod Montenegro. Fortsætter vi mod Ungarn, som vi slap mod Serbien, ligger der nye to point og venter.

Se interview med Gravholt her

1 kommentar
Vis kommentarer