Derfor er EM-storkampen en lille finale for Danmark

Mikkel Hansen og co. skal løbe spanierne omkuld

Mikkel Hansen skal føre an i det danske angreb. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen skal føre an i det danske angreb. (Foto: Lars Poulsen)

SET FRA pressepladserne lørdag i Centennial-Hallen i Wroclaw, hvor det danske landshold havde den afsluttende træning inden aftenens brag mod Spanien, var det tydeligt at mærke den stemning af optimisme, der præger truppen.

Alle mand var friske – hvilket man ikke kan sige om lederne, der falder som fluer for en virus – og der bliver da også brug for alle kræfter i aften i en kamp, som bliver vores hidtil største udfordring ved dette EM.

DET ER ikke nogen overdrivelse at kalde opgøret for en lille finale. Præcis som Danmark kom også Spanien til hovedrunden med fire point, og vinder vi i aften, vil porten til semifinalen stå vidt åben. Selv med et nederlag lever vi selvfølgelig stadigvæk i turneringen, men et nederlag vil give slinger og uro.

HVILKET VI BESTEMT ikke har brug for. Gudmundur Gudmundsson er ved at forme et meget velspillende ensemble. På ganske kort tid har han fået sammentømret et nyt bolværk i midterforsvaret, hvor Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen under EM er vokset fra kamp til kamp.

Se også: Mikkel Hansen: Sådan slår vi Spanien

De får kæmpeopgave mod Spanien, hvor de skal holde styr på den tunge stregspiller, Julen Aguinagalde. Meningen er ikke at slås med ham. For den kamp vil de tabe. I stedet skal de skærme ham af, så han ikke kan modtage bolden. En taktik der lykkedes ganske godt for et år siden i VM-kvartfinalen i Qatar.

VED TRÆNINGEN i går blev der igen og igen og igen trænet angrebskombinationer. Hidtil er der blevet talt meget om det danske forsvar. I aften kommer der fokus på angrebet, af den simple grund at Spanien regnes for at havde det bedste forsvar i verden.

Det havde de også for et år siden i Qatar. Dengang scorede vi 24 mål. Vi skal nok nærmere de 30 for at hive stikket hjem denne gang. Det er næppe heller nogen umulig opgave. Angrebspillet mod Ungarn i onsdags var forrygende. Endelig kom der både tempo og fart i både bold og spillere, og der er de tendenser, der er blevet forfinet under de intense træningsseancer i Wroclaw.

Se også: Syge ledere isoleret fra EM-spillerne

JEP, VI kan tåle at tabe i aften og stadig nå en semifinale, men et nederlag vil ramme moralen og troen på, at vi kan gå hele vejen ved denne slutrunde. Jeg ved godt, at den samlede trup har meldt ud, at målsætningen er en plads i semifinalen, men lur mig, om ikke selv Gudmundsson sigter højere.

Inden Ungarn-kampen sagde vi, at nu får vi endelig at se, hvor Danmark står. Det viste sig, at vi stod rigtig godt. Bedre end nogen måske kunne have drømt om. Det skyldtes ikke mindst, at Mikkel Hansen for første gang ved denne slutrunde rullede hele repertoiret ud. Det gør han forhåbentligt også i aften.

FOR NU SKAL vi se, om det holder stik, at vi skal tælles med i favoritfeltet sammen med Spanien og Frankrig. Det føler jeg mig overbevist om, at vi skal. Hvis Niklas Landin løfter sig til det niveau, vi ved, han kan spille på, og hvis Mikkel Hansen og det øvrige angreb fortsætter, hvor vi slap mod Ungarn, har jeg svært ved at se, at vi kan tabe til Spanien. Aguinagalde eller ej.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere