Derfor giver Mulles exit mening: Comeback er langt væk

Klavs Bruun Jørgensen valgte fornuftigt at optimere sin trup inden mødet med Tyskland

Kristina Kristiansen fik 45 minutter ved VM. Her sammen med Sarah Iversen efter sejren over Japan. Foto: Lars Poulsen
Kristina Kristiansen fik 45 minutter ved VM. Her sammen med Sarah Iversen efter sejren over Japan. Foto: Lars Poulsen

LANDSTRÆNER Klavs Bruun Jørgensen rystede næppe på hånden, da han natten til lørdag traf beslutningen om at sende Kristina 'Mulle' Kristiansen hjem og i stedet indlemme forsvarskrumtappen Stine Bodholt i sin VM-trup. Et klart forsøg på at styrke sit hold inden 1/8-finalen søndag aften i Magdeburg mod de tyske værter.

OG HVIS landstræneren er overbevist om, at Bodholt efter sin lange skadespause er klar til at yde en indsats, så er beslutningen også korrekt. Klavs Bruun har aldrig haft tiltænkt Kristina Kristiansen nogen bærende rolle ved VM. Hun har kun været med på det yderste mandat som tredje playmaker, og havde Mie Højlund fra Odense været fit for fight, havde Kristina Kristiansen næppe været en del af den trup, der rejste til Tyskland.

NU BLEV det til 45 minutter og et enkelt mål fra Kristina Kristiansen i denne omgang. Hun kom kun ind, når sejren enten var i hus eller når nederlaget var en kendsgerning. Ikke nogen særlig sjov situation. Hun fik aldrig lov til at begynde kampene. Selv om Klavs Bruun har mulighed for at hente hende tilbage igen, kommer det næppe til at ske. Nu er det hans særligt foretrukne, der skal bære holdet, og han har tålmodigt ventet på, at Stine Bodholt skulle melde sig klar.

Artiklen fortsætter under billedet

Mulle støttede holdet fra sidelinjen. Foto: Lars Poulsen
Mulle støttede holdet fra sidelinjen. Foto: Lars Poulsen
 

ALLEREDE DA Klavs Bruun tiltrådte som landstræner besluttede han, at Bodholt skulle have en helt central rolle som forsvarets kaptajn. Den udfyldte hun til fulde ved EM i Sverige sidste år. Men i hendes fravær hidtil ved VM har Kathrine Heindahl vokset sig stor i rollen, og nu bliver udfordringen at få klemt Bodholt ind, uden at der går råd i hierarkiet.

MEN FORMÅR Klavs Bruun at få sit ensemble til at spille uden mislyde, og kan landsholdet med Bodholts tilbagevenden holde de tyske skytter i ave, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne slå Tyskland og dermed tage pladsen i kvartfinalen. Tysklands fordel er naturligvis, at de får godt 7000 tilskuere i ryggen, men det kan det danske landshold vælge at betragte som en ekstra spændende udfordring.

OG NU må de lidt yngre kræfter på holdet altså have smidt alle slutrundenerverne. Det er nu, de skal vise, hvad de er lavet af, ikke mindst Mette Tranborg og Line Haugsted, og så skylder hele holdet vel også at vise Kristina Kristiansen, at hun blev fravalgt i en større sags tjeneste. Det gøres bedst ved at slå Tyskland. 

FOR DET danske hold handler det meget om at minimere fejlene. Hvis vi analyserer kampen mod Rusland, som ligner VM’s bedste hold, så var vi i perioder ved at have rigtig godt fat i dem. Men vores kontrafase blev ikke kørt ordentligt igennem. Der blev kigget for lidt efter fløjene og så lavede vi ualmindeligt mange tekniske fejl. Var de blevet fjernet fra spillet, havde vi været meget tæt på Rusland. Lad det være en del af opskriften mod Tyskland

Kristina 'Mulle' Kristiansen har spillet færdig ved VM. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 9. dec. 2017 - kl. 07:44 Nu bliver det alvor: Mulle sendt hjem fra VM

Se også: Line Jørgensen: Vi anede intet!

21 kommentarer
Vis kommentarer