Det har haltet: Sådan får vi Mikkel i gang

Landstræneren må bruge Mads Mensah som playmaker i stedet for Rasmus Lauge - det vil give mere plads til Mikkel Hansen

Det har haltet for Mikkel Hansen. (Foto: EB TV)

OPGØRET I AFTEN mod Ungarn er en gruppefinale, og for Danmarks vedkommende vil en sejr betyde, at vi får fire værdifulde point med over til mellemrunden. Det vil gøre vejen til en semifinale ulig lettere, så derfor skal Ungarn selvfølgelig besejres.

Men selv om vi står to sejre efter de første kampe ved EM, er jeg stadig i tvivl om, hvor Danmark egentlig står. Hvor gode er vi, når det kommer til stykket?

DET FÅR VI sikkert et svar på i aften, for Ungarn vil komme med alt, hvad holdet kan opbyde af fysisk kraft. Ungarn slås ikke alene for EM-succes, men også for at komme med til OL i august, og hvis den drøm skal holdes i live, skal holdet have point med over til mellemrunden.

Mikkel Hansen mangler hjælp fra sine medspillere. Det er en af grundene til, at han endnu ikke har vist sin høje klasse (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 19. jan. 2016 - kl. 21:09 Dansk EM-gåde: Her er forklaringen på Mikkel Hansens skæve start

For Danmarks vedkommende handler det om sejr og om at bygge på i begge ender af banen. Nok har vi maksimumpoint, men vi har stadig ikke spillet blændende. Det skyldes især, at vores store stjerne, Mikkel Hansen, endnu ikke har spillet op til det, vi med rette kan forvente af en mand med hans kvaliteter.

DET ER DER flere grunde til. Han har være decideret uheldig med en række skud, som har taget træværket eller er feset lige forbi. Men han har heller ikke haft de bedste angrebsbetingelser.

Hidtil har han startet kampene ved EM med Rasmus Lauge som playmaker. Det fungerede godt i et par kampe i Golden League før EM, men her i Polen har deres sammenspil ikke virket ret godt.

Se også: Slog dansk landstræner i skridtet: Nu mødes de igen

Tempoet er simpelt hen for lavt, når de begge er på banen. Lauge bruger ufattelig megen tid på at sætte angrebene op, og det giver modstanderne god tid til at lukke af for Mikkel Hansen. Lauge har ikke i tilstrækkelig grad formået at trække modstandere til sig, så der bliver plads til Hansen.

Det er han vant til fra klubholdet PSG, hvor Nikola Karabatic som en fysisk stærk playmaker holder to forsvarere beskæftiget, så der bliver rum til den danske storskytte.

SELVFØLGELIG kan det også overføres til landsholdet, men det kræver blot, at Mads Mensah begynder som playmaker. Han spiller med mere tempo, og han har den fysiske styrke til at angribe direkte på de to midterforsvarere, hvilket vil give Mikkel Hansen plads til at spille en mod en på den forsvarende back. Og så bør han selv kunne gøre arbejdet færdigt.

I øvrigt deltog Rasmus Lauge ikke i landsholdets træning i går aftes. Det forlød fra lejren, at han var træt, og at batterierne var flade. Derfor fik Mads Mensah maser af effektiv træningstid sammen med Mikkel Hansen, og det så lovende ud.

Landsholdet vil blive mange procent bedre, hvis Mikkel Hansen kommer op i nærheden af sit topniveau. Han fightede flot mod Montenegro, så hans indstilling kan der ikke sættes en finger på. Men lidt mere attitude og langt flere scoringer fra hans højrehånd vil gøre hele holdet godt. 

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere