Drop bortforklaringer: Danmark har gode EM-chancer

Når Danmark i aften tager hul på EM-slutrunden, er det med et betydeligt stærkere hold end ved sidste års VM

Jan & Jan varmer op til Danmark-Sverige - hør deres bud på vores chancer.

NANTES (Ekstra Bladet): Når de danske kvinder i aften i Nantes ved EM tager hul på den fjerde slutrunde under Klavs Bruun Jørgensen, bliver det i noget nær stærkest mulige opstilling. Dermed fjernes også grundlaget for bortforklaringer og dårlige undskyldninger.

På rekord er anfører Stine Jørgensen blevet sin knæskade kvit, og derfor blev hun i går indlemmet i den trup på 16 spillere, som skal revanchere sidste års smertelige nederlag til Sverige i kvartfinalen ved VM i Tyskland. 

FAKTISK savner jeg kun Line Haugsted fra Viborg, før truppen ville være helt komplet. Men hun kan komme til senere i en turnering, hvor Klavs Bruun undervejs må skifte hele seks spillere ud. 

Men selv uden Haugsted er det danske hold, der i aften løber på banen i kæmpehallen i den vestfranske by, i mine øjne væsentligt stærkere end det mandskab, der spillede mod Sverige for et år siden. Og det på en lang række områder:

* På målmandsposten har vi nu to klassekeepere. Althea Reinhardt er vokset kolossalt den seneste sæson og står nu på samme niveau som Sandra Toft.

* Sidste år spillede forsvarets styrmand Stine Bodholt stort set ikke på grund af en skade. I år er hun totalt frisk og viste i sidste weekends kampe i Norge, at hun kan binde det danske forsvar sammen, så det udgør en levende mur.

* Anne Mette Hansen var stærkt savnet ved VM i Tyskland. Storskytten fra Györ er nu tilbage i sin måske bedste form, og hun har fysikken til at bryde igennem selv de bedste forsvarsværker.

Artiklen fortsætter under billedet

Anne Mette Hansen er tilbage. En klar forstærkning. Foto: Lars Poulsen
Anne Mette Hansen er tilbage. En klar forstærkning. Foto: Lars Poulsen
 

* Stortalentet Kristina Jørgensen har trods sin begrænsede rutine formatet til at styre det danske spil. Samtidig er hun også knusende dygtig rent defensivt. Hun er en unik tovejsspiller.

* Med de to hurtige Odense-spillere Mie Højlund og Nadia Offendal til rådighed har Klavs Bruun mulighed for at variere angrebsspillet. Den mulighed havde han ikke for 12 måneder siden, hvor offensiven blev for tung og stereotyp og dermed alt for let at læse.

I FORHOLD til VM-slutrunden er Klavs Bruuns trup således blevet styrket på hele fem punkter. Sverige er ikke på samme måde vokset i styrke, men det er et robust hold, som står stærkt rent defensivt.

Artiklen fortsætter under billedet

Kristina Jørgensen er en stjerne på vej mod den helt store scene. Foto: Lars Poulsen
Kristina Jørgensen er en stjerne på vej mod den helt store scene. Foto: Lars Poulsen
 

Kontraspillet bliver derfor en meget afgørende faktor i aftenens opgør. Det er også et område, som Klavs Bruun ofrer større og større opmærksomhed. Ved de tre kampe i Norge scorede det danske hold da også en række mål på den konto.

STADIG ER der dog løbemønstre og aftaler, der kan blive bedre, men meget har flyttet sig, og alene i første halvleg mod Ungarn i søndags blev seks mål scoret på kontraløb. Den udvikling skal fortsætte. Vi skal profitere af de to keeperes mange redninger.

EM bliver ikke afgjort i aften, men en sejr vil betyde alverden for selvtilliden og for det videre forløb i turneringen. Hvis Danmark skal være med helt frem til kampene om medaljer, skal vi helst gøre rent bord i det indledende gruppespil. Det anser jeg heller ikke for at være umuligt.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Svenske udfordringer

Danmark er favorit. Det var budskabet fra den svenske træner Henrik Signell, da Sverige i går holdt pressemøde forud for aftenens kamp mod Danmark.

Sverige er hårdt ramt af afbuddet fra 28-årige Johanna Westberg fra NFH. Westberg er topscorer i den danske liga med 95 mål i 14 kampe.

I hendes fravær skal svenskerne fæstne lid til deres stærke målmænd og defensiv, som plejer at give de blå-gule en række kontramål.

I offensiven har svenskerne et stærkt kort i højrebacken Hanna Blomstrand fra København Håndbold. Blomstrand spillede en hovedrolle i sidste års VM-kvartfinale mod Danmark. Hun kørte i den grad rundt med Stine Jørgensen og scorede en række afgørende mål.

Sveriges playmaker Isabelle Gullden er netop vendt tilbage efter en skade og kan næppe endnu spille på sit højeste niveau.

Dansk landstræner med klar tale: - Det er amatøragtigt

Klavs Bruun har brug for forstærkninger

Pinligt kvarter: Det var rystende, Danmark

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind