Dynamitduo giver nye muligheder

Sverige har grund til at frygte Mikkel-Damgaard-aksen

Vi har fået et nyt våben i Mikkel-Damgaard-aksen. Foto: Lars Poulsen
Vi har fået et nyt våben i Mikkel-Damgaard-aksen. Foto: Lars Poulsen

SELVFØLGELIG ER det ikke fair, at Danmark skal spille to vigtige EM-kampe med blot 22 timers interval. Og da især ikke når Tyskland, som vi skal møde i morgen i den afgørende kamp om at komme i semifinalen, har haft pause siden i søndags.

Men nu er det for sent at tude. Først gælder det Sverige i aften. Vores naboer mod nord har spillet et udmærket EM. Mange tætte kampe, men ikke alle er faldet ud til svenskerres fordel. I EM-sammenhæng har de udspillet deres rolle, men de har stadig et håb om at opnå deltagelse i OL-kvalifikationen.

Se også: Ny øvelse: Hvad dælen foregår der i EM-lejren?

Så det er ikke et hold, der smider sig frivilligt, hvilket svenskerne alligevel aldrig vil gøre, når de står over for Danmark. Sådan skal det også være, men omvendt er Sverige ikke et hold, som vi bør kunne tabe til. Svenskerne er på ingen måde på niveau med Spanien, som vi slog i søndags.

For Danmark gælder det om at genfinde takterne fra anden halvleg mod Spanien. Her var forsvaret aggressivt og hårdttacklende, og der blev lavet masser af spilstop. Det, der især var positivt, var, at landstræner Gudmundur Gudmundsson i den periode brugte mange forskellige spillere til flere positioner i forsvaret. På et tidspunkt kørte han med tre forsvars-angrebsudskiftninger, uden at det gik ud over rytmen. Fænomenalt.

Se også: Sådan opfandt Gudmundur Danmarks dynamitduo

DET UNDERSTREGER, hvor langt han er kommet med at udvikle holdet siden VM i Qatar for et år siden. Spillerne kender nu forsvarsstrategien, og derfor så vi mod Spanien, at Mads Mensah og Jesper Nøddesbo fungerede på flere forskellige pladser og med stort held. Det er en fantastisk styrke, og der var altså lange perioder i anden halvleg, hvor Spanien ikke fik scoret.

Det skyldes selvfølgelig også en overdådigt spillende Niklas Landin. Sammen med Mikkel Hansen skal han bare funkle, hvis drømmen om metal skal blive til virkelighed. Landin har svinget en del ved denne slutrunde, men nu må han være blevet varm, og han får i hvert fald god hjælp fra sit forsvar.

Mikkel Hansen har også været sådan lidt op og ned. Men ingen kan sætte spørgsmålstegn ved hans værdi for holdet. Selv om hans scoringsprocent ikke har været noget at prale af, er han alligevel holdets topscorer og samtidig hele EM’s assistkonge. Mod Spanien overtog han i anden halvleg for alvor dirigentstokken, og det er vel egentlig en rolle, der burde falde ham naturlig.

Da han blev parret med Michael Damgaard, fik landsholdet et knivskarpt våben og yderligere en dimension. Det var enkelt, det de to fik sat op, men samtidigt uhyre skarpt. Det var håndbold på et meget højt plan. Det betyder selvfølgelig ikke, at Mikkel Hansen nu overtager playmakerpladsen, og at der ikke længere er plads til Rasmus Lauge og Mads Mensah. De skal også være der.

MEN MED dynamitduoen Mikkel & Damgaard er angrebsmulighederne i den grad blevet udvidet. En skarpskytte som Damgaard skal ikke sidde og blomstre alt for meget på bænken, fordi Mikkel Hansen er vores venstre back. Hansen kan fint i perioder spille playmaker med Damgaard ved sin side. De mange angrebsmuligheder gør det svært for modstanderne at lægge en strategi imod os. Og Sverige kan heller ikke bremse os i aften. 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen