Efter chok-beskeden: Derfor går Blatter til angreb på UEFA

Angrebet på UEFA, som skulle have fuske med kuglerne, er et forsøg på at trække flere med sig i faldet

Blatter som her morer sig med Michel Platini er ude på et hævntogt. Foto: AP
Blatter som her morer sig med Michel Platini er ude på et hævntogt. Foto: AP

NOK HAR Sepp Blatter rundet de 80, men han er langt fra færdig med at slås. Den tidligere FIFA-præsident som er udelukket fra al fodbold i seks år nægter at erkende, at slaget er tabt og at hans tid er forbi.

Og under ingen omstændigheder har han tænkt sig at gå ned alene. Han vil have flere med i faldet. Det må være baggrunden for hans angreb på UEFA, som han beskylder for at af have svindlet med lodtrækningerne til de europæiske turneringer. Til den argentinske avis, La Nacion, siger Blatter:

- Jeg tog aldrig lodtræknings-kuglerne selv, men det er muligt at snyde ved at varme og køle dem. Det er teknisk muligt. Det eksisterer ikke i FIFA, men jeg har været vidne til det flere gange i Europa. Ja, det kan sagtens lade sig gøre, udtaler han til avisen og forklarer nærmere:

- Man putter kuglerne i køleskabet. Så det er faktisk ret enkelt. Nogle kugler er kolde - andre vame. Når du rører ved dem, ved du, at der er en forskel, udtaler han.

UEFA har snydt med flere lodtrækninger. Det hævder Sepp Blatter. (Foto: AP) Intl. fodbold Blatter med chok-besked: Lodtrækninger var fixet

BLATTER UNDLADER dog at fortælle detaljer om snyderiet. Hvornår blev der snydt, hvem blev snydt, og hvem foretog snyderiet? Det havde klædt ham at være konkret. Men hensigten er vel blot at sprede mistillid til de personer, som i dag styrer international fodbold.

Pilen peger da også på Blatters afløser som FIFA-præsident, Gianni Infantino, der i mange år som generalsekretær i UEFA havde ansvaret, når der skulle trækkes lod til de europæiske klub- og landsholdsturneringer.

Hverken FIFA eller UEFA har kommenteret Blatters udtalelser. Men han har dog opnået, at der endnu engang stilles spørgsmålstegn ved Gianni Infantino, der har fået en ualmindelig elendig begyndelse som præsident for fodboldens verdensforbund.

INFANTINO VADER i møgsager. Han risikerer, at FIFA's etiske komite rejser en sag imod ham på grund af hans enorme pengeforbrug og hans balanceren på kanten af FIFA's egne etiske regler og reformprogram.

FIFA-præsidenten, der blev valgt i slutningen af februar har allerede skaffet sig mange fjender på halsen internt i forbundet, men hvis han har snydt eller været vidende om, at der har været snydt med lodtræknings-kuglerne, så får han rigtig mange fodboldfans på nakken. Og det er straks værre.

Sport Meldt til politiet: Blatter og hans lakajer scorede halv milliard

Infantino som her ses i forgrunden til Champions League-finalen optræder som en solkonge i FIFA. Foto: AP Jan Jensen Infantino misbruger FIFA's penge

7 kommentarer
Vis kommentarer