EM-værter med fiks program-finte: Dette bør ændres i en fart

Spilleplanen frem mod EM-finalen yder ikke håndboldherrerne retfærdighed, mener Ekstra Bladets sportskommentator Jan Jensen

De danske herrer får en hårdere vej til semifinalen. Foto: Lars Poulsen
De danske herrer får en hårdere vej til semifinalen. Foto: Lars Poulsen

VED MIDDDAGSTID trænede det danske landshold for første gang i Centennial-hallen i Wroclaw, hvor holdet fra på søndag tager hul på hovedrunden ved EM. Først på søndag vil en eller anden bemærke. Der er da længe til.

Den opmærksomme læser har ret. Aldrig før ved en slutrunde har det danske landshold haft så mange fridage mellem to kampe. I spillernes egen optik også for mange. Seneste kamp var i onsdags mod Ungarn, og normalt vil to dage mellem hver kamp være optimalt ved en håndboldslutrunde.

MEN HER i Polen har de de polske arrangører sammen med Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, strikket en spilleplan sammen som på nogle områder er fin og god. Det gjorde sig således gældende i det indledende gruppespil, hvor der var to dage mellem hver kamp.

Se også: Håndbold-herrerne ærgrer sig: Det bliver sidste gang

Når det danske og det svenske håndboldforbund rejser kritik af planlægningen, skyldes det, at der efter Danmarks første kamp søndag venter to kampe i træk tirsdag og onsdag med blot 20 timers pause imellem. Svenskerne får blot 18 timer til at hvile ud. Det er selvfølgelig ikke optimalt.

DESVÆRRE er systemet ikke lige for alle. I den modsatte gruppe i hovedrunden hvor Polen og Frankrig deltager og ligner to hold på vej til semifinalerne, er der to dages pause mellem hver kamp.

Som nævnt har polakkerne sammen med EHF lagt programmet, og selvfølgelig har polakkerne taget hensyn til sig selv. Vi ville have gjort det samme.

Landsholdet får lov at vente. Først søndag skal de i aktion igen. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 22. jan. 2016 - kl. 11:27 EM gakgak: Derfor er Danmarks program så underligt

MEN DET er lige så selvfølgeligt, at turneringsformen skal ændres til det næste EM, så alle hold stilles lige.

Bliver det her så et stort problem for det danske landshold? Jeg tror det ikke. Inden den sidste kamp mod Tyskland på onsdag kan vi allerede være sikret en plads i semifinalen.

Det sker, hvis vi slår Spanien søndag og Sverige tirsdag. Sker det, kan vi i den sidste kamp stille med sportschef Ulrik Wilbek og de danske massører, uden at det betyder noget.

I ØVRIGT er Centennial-hallen en af de ældste håndboldhaller i verden. Den er fra 1913, rund som rundetårn og indvendigt er der fire store hvælvinger, hvor tilskuerpladserne er bygget ind. En meget smuk hal som indbyder til lækker håndbold.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere