En pinefuld vej til Rio

Trods sejren på 26-24 var det næsten pinligt at overvære kampen mod Bahrain - men missionen lykkedes. Danmark er klar til OL

Interview med træner Gudmundur Gudmundsson efter kampen mod Bahrain. (Video: Ritzau)

DET VAR lige før det var pinligt at overvære første del af Danmarks kamp mod Bahrain. Tal lige om at undervurdere en modstander. Men sådan bliver den slags kampe desværre ofte. Nu er det fortid. Nu ser vi frem. 

SELVFØLGELIG har dagene i Herning trods alt været opløftende. Nu nåede landsholdet et mål. Det formåede Gudmundur Gudmundssons trup ikke ved hverken VM i Qatar i 2015 eller ved EM-slutrunden i Polen i januar.

Begge steder hed målsætningen en plads i semifinalen. Den kiksede. I Boxen i Herning var målet at kvalificere sig til OL i Rio. Det lykkedes fint med en sejr over EM-bronzevinderne fra Kroatien og uafgjort mod Norge, som blev nummer fire ved EM.

VI GJORDE DET relativt godt mod to absolut kapable modstandere. Men kampen mod lilleputten Bahrain afslørede, at der stadig meget at arbejde med for Gudmundsson, der da heller ikke har været begejstret for det samlede billede.

Han kan godt se, at der stadig er meget at arbejde med frem mod den olympiske turnering.

Det blev bestemt ikke en walkover mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Danmark dinglede til OL efter store miniput-problemer

MEN LAD os nu tage glæderne først. Ved EM i Polen manglede Danmark dræberinstinktet og ild i øjnene. Mentalt virkede vi ofte bagud på point.

Billedet har været anderledes i Boxen. Landstræneren og anfører Niklas Landin siger da også, at det mentale har været et emne, som truppen har brugt tid på i forberedelserne. Resultatet så vi i de to første kampe i Boxen.

MÅSKE ER det derfor, at forsvaret er steppet op. Vi holdt Kroatien på 24 mål og Norge på 25. Det er absolut godkendt. Niklas Landin har ikke stået med en vildt høj redningsprocent, men han holdt et højt bundniveau og havde i begge kampe vigtige redninger, når lokummet var ved at brænde på. Og mod Bahrain var han kampafgørende.

Forsvarsjernet Rene Toft når ikke at blive klar til OL. Derfor bliver det igen Henrik Møllgaard og Henrik Toft der skal udgøre midteraksen i defensiven. De har gjort det langt over middel i Herning, men de har problemer, når modstanderne kører de tunge kryds ind over midten. Det sker, at de bliver splittet for alle vinde, så modstanderne kommer til frie skud. Det problem skal Gudmundsson have løst.

MOD NORGE blev vores ringe tilbageløb udstillet. 12 gange scorede nordmændene på enten kontra eller hurtig midte. Så mange lette mål må vi ikke give væk.

I angrebet hviler meget stadig på skuldrene af Mikkel Hansen. Både som målscorer og oplægger. Gudmundsson må frem mod OL sikre, at vi får større udbytte af Rasmus Lauge. Det store boldtalent virker ufokuseret på landsholdet og laver tekniske fejl, som ikke er en mand på hans niveau værdigt.

SOM PLAYMAKER er Lauge blevet overstrålet af Mads Mensah, som kommer med meget mere fart og kraft. Mensah har den udstråling som jeg savner hos en række af de øvrige spillere på landsholdet. Det gælder ikke mindst Mads Christiansen, som i Herning har været en bleg kopi af sig selv. Godt at Kasper Søndergaard igen er trukket i landsholdstrøjen. Han fylder mere på pladsen og giver holdet bredde i spillet.

Nej, det sluttede ikke smukt og overlegent mod Bahrain. Men landsholdet er klar til OL. Og det var missionen i Boxen. Den blev opfyldt.

Interview med Hans Lindberg: Bahrain var undervurderet fra start. (Video: Ritzau)

3 kommentarer
Vis kommentarer