En uge til EM: Danmark kan spille med om medaljer

For fjerde gang står Klavs Bruun i spidsen for de danske kvinder ved en slutrunde - hidtil uden at det har udløst metal

Klavs Bruun skal til sin fjerde slutrunde med de danske kvinder. Foto: Claus Fisker
Klavs Bruun skal til sin fjerde slutrunde med de danske kvinder. Foto: Claus Fisker

NÅR EM begynder i næste uge, er det fjerde slutrunde, hvor Klavs Bruun Jørgensen står i spidsen for de danske kvinder. Bedste resultat er fjerdepladsen ved EM i Sverige for to år siden.

ALTSÅ INGEN medaljer i Klavs Bruuns regeringstid. Skuffende? Tjaa, både-og. Ting tager tid, som man siger. Men ja, det var skuffende, at Danmark sidste år ved VM blev slået i kvartfinalen af Sverige. Vi skulle have spillet om medaljer. Det var holdet også til.

DET ER truppen også i år, men jeg vil medgive Klavs Bruun, at EM er en svær størrelse. Der er ingen nemme modstandere. Det duer ikke at have en dårlig dag.

SKADER FYLDER desværre meget i moderne håndbold. Det har i første omgang kostet Stine Jørgensen og Line Haugsted en plads i truppen til Frankrig. 

MEN I hvert fald Line Haugsted ser ud til at kunne træde til senere i turneringen. Hvis det også lykkes at få Stine Jørgensen klar, vil landstræneren have noget nær sit drømmehold.

Artiklen fortsætter under billedet

Stine Jørgensen bliver testet i træningslokalet i denne uge. Består hun, kommer hun med til Frankrig i næste uge. Foto: Claus Fisker
Stine Jørgensen bliver testet i træningslokalet i denne uge. Består hun, kommer hun med til Frankrig i næste uge. Foto: Claus Fisker
 

DET VIL i givet fald koste de sidst udtagne, Lotte Grigel og stortalentet Mathilde Hylleberg, pladsen i truppen. Det er vilkår, de vist er helt på det rene med. 

GRIGEL ER blevet overhalet af de to Odense-spillere Mie Højlund og Nadia Offendal. Det er spillere, som jeg har store forventninger til. Sammen med Kristina Jørgensen fra Viborg bibringer de landsholdet noget af den dynamik og fart, som har været savnet de senere år. 

ANGREBSSPILLET bliver langt mere uforudsigeligt, når Klavs Bruun kan blande de mere bevægelige og aggressive playmakere med de lidt tungere skytter i skikkelse af Anne Mette Hansen og Mette Tranborg.

FORSVARET MÅ efterhånden være på plads. Ingen kan længere være i tvivl om, hvordan Klavs Bruun gerne vil dække op, og nu har han specialisten Lars Jørgensen til at finpudse de sidste defensive detaljer.

JA, EM er en stor udfordring, men spillermaterialet er slet ikke så ringe. Det kan holdet passende bevise i de kommende tre opvarmningskampe i Norge. Modstanderne er fra øverste hylde og rigtig gode at øve sig på. I aften gælder det således de franske verdensmestre.

EM-mirakel: Dansk profil i rekord-comeback

Stjernen overhalet af teenager: Vraget på 45 sekunder

Norsk ros og kritik: Her halter det for Danmark

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind