Endelig: Mikkel var en håndboldengel

I en herlig fight i Boxen nedlagde vi Kroatien og med sejren på 28-24 er vi et stort skridt nærmere OL i Rio

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

HERNING (Ekstra Bladet): Selvfølgelig blev Mikkel Hansen kåret som kampens bedste spiller. Han gik forrest og viste vejen til OL i Rio. En fremragende kamp af den danske verdensstjerne, som nok virkede lidt rusten i starten, men som foldede sig ud og endte som en håndboldengel med stjernedrys i Boxen. Der i øvrigt var en fremragende hjemmebane.

Selvfølgelig var Mikkel Hansen ikke ene om at stråle. Hvis vi skal vinde den slags kampe som mod Kroatien, skal flere levere. Det gjorde Niklas Landin i målet. Han havde et hav af redninger og i sær mange vigtige redninger på vitale tidspunkter.

Foto: Lars Poulsen Håndbold Forrygende Mikkel og Landin bag vigtig OL-triumf

Vi haltede i starten. For som frygtet, og som forventet, gav det kroatiske 5-1 forsvar os store problemer. Den fremskudte Domagoj Duvnjak med det store vingefang var svær at komme udenom, og han stressede det danske spil. Desværre udløste det en række tekniske fejl, og især havde Mads Christiansen svært ved at finde løsninger.

Han er nødt til at angribe meget mere direkte på sin direkte modspiller, men han virkede en smule kyst af Kresimir Kozina, som delte øretæver ud. Således klemte han luften ud af Mikkel Hansen, ligesom han også undervejs fik slagtet Mads Mensah. Det kostede den hårdt spillende kroat to minutter i straffeboksen, men havde Mads Christiansen udfordret ham noget mere, kunne vi have sat ham helt ud af kampen allerede i første halvleg.

Heldigvis fik vi efterhånden løst det kroatiske forvar. Ikke mindst da Mikkel Hansen rullede sig ud i rollen som oplægger. Som skytte han stadig i perioder svært ved at få det til at fungere på landsholdet, måske fordi hans medspillere ikke får lagt godt nok op til ham. Men så er der jo godt, at han med sit store overblik formår at spille dem gode.

Og da vi fik Kasper Søndergaard på banen i anden halvleg kom der for alvor bredde på det danske angrebsspil. Søndergaard er god på ydersiden, og han tør også tage de tæv, der følger med, når man angriber direkte på sin modpart. Godt at Søndergaard fik lyst til landsholdet igen. 

I optaktskampen i lørdags mod Tyskland hang intet sammen i forsvaret. Det gjorde det til gengæld mod Kroatien i Boxen. Men Henrik Møllgaard tilbage som styrmand og i et fortrinligt samarbejde med Henrik Toft, blev de kroatiske skytter tacklet ned.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson, Hans Lindberg og Kasper Søndergaard får høje karakterer for deres præstationer. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Karakterer: De leverede verdensklasse!

Forsvaret var mere kompakt end længe set, og kun når kroaterne krydsede på midten var der problemer med sammenhængskraften. Men også det problem blev løst, og i det hele taget steppede alle op i forsvaret. Viljen til at vinde gik igen i de enkelte dueller og i den ende af banen,var der ingen, der svigtede. 

Med sejren på fire mål over Kroatien er vi godt på vej mod Rio. Vi kan tillade os at tabe med tre til Norge i lørdagens kamp og så stadig gå videre til OL. Men hvorfor tale om nederlag. Norge skal også sættes på plads. Og med 12.000 på lægterne kan det næppe gå galt.

Vi har trængt til at ramme en god periode efter skuffelsen ved EM, og efter den forholdsvis sikre sejr over de kroatiske EM-bronzevindere er det igen til at få øje på de kvaliteter, det danske landshold indeholder. Målsætningen ved OL er medaljer. Det virker ikke helt umuligt.   

4 kommentarer
Vis kommentarer