Er han færdig? Klavs Bruun sendt til tælling

Kritikken fra spillerne kan få afgørende betydning for landstrænerens fremtid

Klavs Bruun sendt til tælling. Hør mere her

KLAVS BRUUN JØRGENSENS tid som træner for kvindelandsholdet har ikke været nogen succes. Hverken på eller uden for banen. Spillerne levede ikke op til hans forventninger ved VM på hjemmebane i december og da slet ikke ved OL-kvalifikationen i Aarhus tidligere på året.

Især den missede kvalifikation til legene i Rio er en katastrofe. En sejr over enten Rumænien eller Montenegro havde været nok, men det magtede vi ikke. Og efterfølgende har der været en del polemik om træningstilstanden hos kvinderne og deres evne til at kvæle sig selv, når det virkelig gælder.

Klavs Bruun har selv stået for en del af kritikken, og det har han fået nogle øretæver for. Og nu slår spillerne tilbage i en evalueringsrapport, som parterne kommer til at bruge noget tid på i de næste 14 dages landsholdssamling.

KVINDERNE ER skuffede og sure på Klavs Bruun og assistenttræner Søren Herskind. Spillerne føler ikke, de bliver taget alvorligt eller seriøst af trænerteamet. Man kan roligt sige, at der er nok at tage fat på frem mod EM-slutrunden i december i Sverige, som holdet trods alt dårligt kan undgå at kvalificere sig til. Vi mangler to kampe mod Tyrkiet og Portugal, lande som begge hører til i fjerde division.

Et oprør ulmer internt på landsholdet. (Foto: Jens Dresling)
Et oprør ulmer internt på landsholdet. (Foto: Jens Dresling)
 

Men vi skal altså helst til Sverige som en samlet enhed.  For Klavs Bruun bliver EM vitalt. En ny skuffelse og så er han færdig som landstræner. Men spørgsmålet melder sig, om han overhoveder skal føre holdet frem til EM-slutrunden. Den vurdering må DHF's sportschef Ulrik Wilbek tage i løbet af de kommende uger.

WILBEK HAR OM nogen erfaring med at lede et kvindelandshold. Med sine mange år på bænken kender han også det mentale spil bedre end de fleste. Han må i aktion. Vi kan ikke have en kvindelandshold, hvor trænerne står i et ene ringhjørne og spillerne i det andet.

Jeg er ikke uenig med Klavs Bruun, når han efterlyser sejrsvilje hos kvinderne. Især ved OL-kampene i Aarhus savnede jeg tænding. Spillerne udstrålede ikke, at der her skal vi fanden galeme mig nok ordne. Og hvad der især undrede var at de så hurtigt efter skuffelsen gik rundt i hallen og pludrede og lavede selfies med fans og familie. Der havde jeg i stedet troet, at de ville have raseret omklædningsrummet i ren skuffelse.

SÅDAN kan vi reagere så forskelligt. Men med den skriftlige evaluering fra spillerne er Klavs Bruun nu sendt til tælling. Har han været dygtig nok til at få spillerne der hen, hvor han gerne vil have dem? Har hans metoder, til tider macho-agtige, været den rigtige medicin? Har han stillet for store forventninger til en trup som, reelt set, ikke længere hører til blandt de bedste i verden?

Og endelig det helt store spørgsmål. Kan Klavs Bruun og holdet overhovedet finde en fælles melodi? Man kan ikke skifte et helt hold ud her blot et halvt år før EM. Men man kan udskifte en landstræner. Den overvejelse må sportschef Ulrik Wilbek gøre sig i løbet af de næste 14 dage.

En rasende Klavs Bruun Jørgensen under den tabte VM-kvartfinale mod Rumænien i Herning. Spillerne er heller ikke helt tilfredse... (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Spillere i skarp kritik af Klavs Bruun

Sport Ann Grete Nørgaard afslører: Her er håndbold-pigernes hemmeligheder

Kristina Kristiansen ved rigtig meget om håndbold og kan se muligheder på banen.
Uden for er hun mere den, der spreder humør, hvor der er behov for det. Foto: Lars Poulsen Sport Mulle sprang ud som lesbisk på sms: Så kunne jeg stoppe med at lyve

Sport Husker du de jernhårde ladies? Her er de i dag

56 kommentarer
Vis kommentarer