Et nærmest fejlfrit Frankrig har sat sig på verdenshåndbolden

Der var masser af finesse, da Frankrig vandt 24-21 over Rusland i en medrivende EM-finale - der er meget at lære for Klavs Bruun og det danske landshold

Vive La France. Frankrig har sat sig på tronen. Foto: AP
Vive La France. Frankrig har sat sig på tronen. Foto: AP

DE FRANSKE kvinder har sat sig på håndboldtronen. Efter sejren over Rusland i en flot EM-finale i Paris er Frankrig nu både Europa- og Verdensmestre, og man kan kun have respekt for den måde, værterne har tacklet denne EM-turnering på.

BREDDEN på det franske hold er ekstremt stor. Den erfarne og meget skarpe træner, Olivier Krumbholz, bruger den gerne, og modigt spiller han de yderste mandater fra bænken ud i de afgørende situationer.

TANKEN VAR tydeligvis at køre russerne møre, og den taktik viste sig at holde hele vejen hjem. Rusland er også et fantastisk mandskab, men Evgenii Trefilov råder ikke over helt den samme bredde, som sin franske kollega.

GENNEM HELE turneringen har Trefilov trukket store veksler på den i mine øjne for tiden bedste spiller i verden. Navnet et Anna Vyakhireva. En spirrevip på godt en meter og tres, men en kæmpe i håndboldmæssig forstand.

HENDE formåede Frankrig at neutralisere i store perioder af kampen, og det er endnu en forklaring på, at det gik Frankrigs vej. Der er yderligere en forklaring, og den vender jeg tilbage til. Først er jeg nødt til at rose begge finalehold.                

BEDRE REKLAME for kvindehåndbolden kunne man ikke ønske sig. Med mere end 14.000 feststemte tilskuere i Bercy-hallen i Paris og med verdens to bedste hold på banen, var der lagt i kakkelovnen til en flot afslutning på EM-slutrunden.

MED EN uge til jul fik vi den flotteste gave af boldvirtuoserne fra Frankrig og Rusland. To hold der undervejs i turneringen gjorde det grimme ved Danmark. I finalen fik vi igen understreget, at Klavs Bruun Jørgensens tropper har meget at lære endnu.

ET EKSEMPEL er de tekniske fejl. I flere af de indledende kampe ved EM præsterede Danmark både 17 og 18 tekniske fejl. Det siger sig selv, at så er det svært at vinde kampe på det her niveau.

I FINALEN mellem Frankrig og Rusland havde de franske værter blot to tekniske fejl i løbet af de første 30 minutter. Rusland lavede fem, og det var i grunden årsagen til, at russerne hang efter igennem hele halvlegen. Alligevel var afstanden aldrig på mere end to mål.   

I BEGYNDELSEN af anden halvleg blev den dog øget til tre, og det skyldtes igen, at russerne smed flere bolde væk. Samlet endte Frankrig på blot fire tekniske fejl, mens Rusland lavede ni. I så tætte kampe, som der er ved slutrunderne, er det de små fejl, der kan afgøre tingene.

DET MÅ være læren for dansk håndbold. En måde at minimere de mange fejl er flere fællestræninger, flere samlinger og i det hele taget mere fokus på landsholdet. Ellers kommer vi aldrig til at stå en i en finale, som den Frankrig og Rusland udkæmpede på smukkeste vis i Bercy i Paris.  En kamp som blev godt ledet af de to danske dommere Line Hesseldal Hansen og Karina Christiansen.

Se også: Klavs Bruun er stolt over sine spillere

Se også: Danmark rejste sig, men vi er stadig langt fra toppen

Se også: Dansk par spillede i 3. division - i dag er de i EM-finalen

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere