Farcen fortsætter: Toft kan stadig blive smidt ud af VM

René Toft er med, når Danmark i aften møder Egypten, men senere kan han blive smidt ud af VM

René Toft må spille med sin skinne i aften mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
René Toft må spille med sin skinne i aften mod Egypten. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet) INDTIL VIDERE har det været en god dag for dansk håndbold ved VM i Frankrig. Hele fire nationer fra vores indledende gruppe har givet deres tilladelse til, at René Toft må spille med sin beskyttende albueskinne. Hurra for det og den sportsånd, der ligger bag beslutningen. Og derfor er René Toft med i aftenens kamp mod Egypten.

EGYPTEN, Bahrain og Qatar var hurtige til at skrive under, mens svenskerne trak afgørelsen ud. Jeg kan sagtens forstå, at Sverige lige skulle vende skråen engang. For hele denne albueskinnesag er en farce, som på ingen måde klæder international håndbold. Det er jo til grin, at vores modstandere skal bestemme, om René Toft må spille håndbold ved VM med sin albuebeskytter.

DEN BESLUTNING burde selvfølgelig være truffet alene af Det Internationale Håndboldforbund, IHF. Og det skulle være sket lang tid før VM gik i gang. Men jeg kan stadig have mine tvivl om, hvorvidt DHF var for længe om at presse på for en afgørelse i sagen. De har jo i seks måneder vidst, at IHF ikke ville tillade skinnen, fordi den indeholder metal. Det mener IHF er farligt.

NU BLEV det altså til en feberredning i 12. time. Men først efter at de danske ledere med diplomaten Jesper Nøddesbo i delegationen havde gået tiggergang hos vores kommende modstandere. Det er på ingen måde værdigt, og hvad værre er; det kommer til at ske igen.

NÅR DANMARK som forventet er gået videre fra gruppespillet, skal vi ud i en 1/8-finale mod en endnu ukendt modstander. Her skal vi atter ud med tiggerstaven, og vender modstanderholdet tommelfingeren nedad, kan René Toft ikke spille. Og han har ladet forstå, at han aldrig mere vil spille uden den skinne, som forhindrer overstrækning i albuen. Han undlod at bruge den ved OL, og det gjorde nas. Det vil han ikke igen udsætte sig selv for.

DET ER FAIR nok. Man skal lytte til sin krop. Men vi kan også konstatere, at de danske ledere således har gamblet ved at tage René Toft med til Frankrig velvidende at hans skinne ikke var godkendt. Nogen må  derfor have arbejdet ihærdigt på de indre linier i IHF, og det er vist ingen hemmelighed, at formanden for DHF, Per Bertelsen, er på endda meget god fod med IHF's enerådige præsident, egypteren Hassan Moustafa.

JEG HAVDE fornøjelsen af at interviewe Hassan Moustafa sidste år ved kvindernes VM i Herning. Dengang hævdede han, at han aldrig blandede sig i afstemninger og lignende i IHF's bestemmende organer. Han tilføjede, at afgørelserne alligevel altid faldt ud, sådan som han selv havde ønsket dem. Sådan opererer en dygtig diktator.

Artiklen fortsætter under billedet

Hassan Moustafa i midten styrer IHF med hård hånd. Foto: Lars Poulsen
Hassan Moustafa i midten styrer IHF med hård hånd. Foto: Lars Poulsen
 

OG MOUSTAFA skal man ikke undervurdere.  Hvis Moustafa havde ønsket, at René Toft ikke skulle spille, så havde der ikke været noget VM for den danske verdendsklassespiller. Derfor tror jeg heller ikke, at nogen lande ved VM tør nedlægge veto mod Tofts albueskinne. Men derfor er hele forløbet alligevel en farce.

NU SKAL det altså for en stund handle om håndbold. I åbningskampen mod Argentina viste de danske spillere, at de ikke havde mistet momentum. Selv uden René Toft fortsatte holdet, hvor det slap i Bygma Cup, og der blev endnu engang sat en tyk streg under, at Danmark i den grad hører til blandt favoritterne ved slutrunden.

DE STJERNER, der skal funkle for at vi kan opnå succes, viste mod argentinerne, at de er taget til Frankrig for at vinde metal. Her tænker jeg især på spillere som Niklas Landin, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah og vores fløje som alle leverede varen. Nu skal vi lige have gang i Kasper Søndergaard, og så vil det være godt for hele kampagnen, hvis også Jannick Green i målet kunne få en succesoplevelse.

DET KAN passende ske i aften, hvor vi skal op mod et egyptisk hold, som vi udklasserede i Skjern for en uge siden. Men i går viste Hassan Moustafas landsmænd en helt anden indstilling og kampgejst, da de overraskende besejrede VM-sølvvinderne fra Qatar 22-20.

EGYPTEN må vi ikke undervurdere, men det sker heller ikke. Dertil er det danske hold for rutineret, og landstræner Gudmundur Gudmundsson kan om nogen tale et modstanderhold op. Han tillader ingen slinger i valsen. Vi får to point igen i aften. Denne gang med René Toft på holdet.

Se også: Albueskinne kan koste Rene Toft karrrieren

Håndbold - 14. jan. 2017 - kl. 10:03 Godt dansk VM-nyt: Forsvarskæmpen er spilleklar!

Se også: Nu bøjer Sverige sig: Tillader Tofts albueskinne

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere