FCM missede groft i gaveboden

De danske mestre formåede blot at kreere en halv chance trods en mand i overtal i mere end en time

FCM formåede ikke at udnytte mere end en time i overtal
FCM formåede ikke at udnytte mere end en time i overtal

NU GIDER vi ikke høre flere dårlige undskyldninger fra FC Midtjylland. Drømmen om Champions Leagues gruppespil og en krukke med guld blev punkteret på grønsværen, fordi midtjyderne ikke evnede at spille fire gode halvlege.

Det halve viste sig ikke at være nok. Men det har intet at gøre med lærepenge. Det handler om dygtighed og evnen til at slå til, når chancerne byder sig til.

I Herning for en uge siden manglede de danske mestre den vildskab der skal til, når det handler om international topfodbold. Hjemmebanen skal være et nærmest uindtageligt fort. Det var arenaen i Herning ikke i første halvleg.

PÅ CYPERN fik FC Midtjylland nærmest gaver på stribe. Apoel troede vidst, de allerede var videre til næste runde, så de undlod at dække op.  Men på trods af den tidligere føring og på trods af den korrekte udvisning af Vinicius allerede efter 28 minutter, formåede de danske gæster ikke for alvor at sætte sig på opgøret.

Se også: FCM fik verdens mest ligegyldige sejr

Nu har FC Midtjylland spillet 36 kampe på den internationale scene. Stadig mangler holdet en stor skalp. De små hold får stryg, men når det gælder mandskaber som Sporting, Anderlecht, CSKA Moskva, Manchester City, Vitoria Guimaraes, Young Boys, Panathianaikos og altså nu Apoel er det over to kampe blevet til et samlet nederlag.

DET KAN godt være, at Apoel er et usympatisk hold, og sikkert er det, at holdets iltre Morais to gange burde være præsenteret for det røde kort. Først da han overfaldt Jakob Poulsen i  første halvleg, og igen da han i anden halvleg førte albuen op i kæben på på Petter Andersson.

Men det samlede nederlag er alligevel jydernes egen skyld. FC Midtjylland magtede ikke at sætte sig på kampen i anden halvleg. Rutinerede spillere som Jakob Poulsen, Petter Andersson og Kristian Bach Bak evnede ikke at holde hovedet koldt og køre bolden rundt.  I stedet kom kampen til at foregå på Apoels betingelser.

Det blev til en omgang skraldemandsfodbold tilsat svanens død i indtil flere udgaver, men sådan er vilkårene ofte i syden.

NÅR DET ER sagt, er der grund til at fremhæve FC Midtjyllands midterforsvar. Kian Hansen og Erik Sviatchenko gjorde det formidabelt, selv om svenske Jonas Dahlin i målet ikke var med til at skabe sikkerhed.

Pione Sisto var vel manden, der skulle have afgjort kampen, men den lille boldkunster lykkedes ikke med ret meget, og sandheden er, at de danske mestre kun formåede at skabe en halv chance i anden halvleg.

FC MIDTJYLLAND nåede ikke Champions League. De danske klubhold fortsætter nedturen på de europæiske ranglister. Vi er tilbage på niveauet fra 2006, hvor vi lå som nummer 23. Overhalet af nationer som Skotland, Sverige, Østrig og Cypern. Brøndby og FC København må de kommende dage vise, at der er en vej ud af moradset.  

 

16 kommentarer
Vis kommentarer