Fiasko er det eneste ord der dækker

Der er ingen undskyldning for, at håndboldherrerne kunne tabe 25-23 til undertippede Tyskland efter en skuffende indsats

Her er dommen over de danske spillere

FIASKO ER det eneste ord, der dækker. Vi er færdige ved EM, før det blev rigtig sjovt. Slået af et tysk hold der havde flere ideer og mere vilje til gøre tingene færdige.

Vi fik aldrig sat os på den kamp. Taktisk blev vores ellers ikke uefne landstræner, Gudmundur Gudmundsson, sat skakmat af sin islandske kollega på den tyske bænk, Dagur Sigurdsson.

Selv om tyskerne på grund af skader havde måttet hente to helt nye mand ind til kampen, havde de alligevel fået tømret et forsvar sammen, som vi aldrig fik løst. Vi løb allerede tidligt tør for angrebsmuligheder. Vores stregspil kom aldrig til at fungere. Kontraspillet var ikke eksisterende, og da Mads Mensah hurtigt havde tømt sit krudtkammer, var det igen Mikkel Hansen og Michael Damgaard, der skulle bære læsset.

DEN GIK IKKE denne gang. Selv om Mikkel Hansen blev mandsopdækket det meste af kampen, blev han alligevel dansk topscorer. Men det meste var enkeltmandspræstationer og ikke resultatet af flydende angrebsspil. For det eksisterede ikke mod Tyskland.

Danmark tabte sensationelt til Tyskland onsdag aften, og dermed afhænger en plads i semifinalen af resultatet af onsdagens sene opgør mellem Spanien og Rusland (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 27. jan. 2016 - kl. 19:58 EM-katastrofe: ALLES IST VORBEI

Michael Damgaard ville også gerne, og han havde som sædvanligt ikke svært ved at komme til sine afslutninger. Men denne gang skød han uhyggeligt ringe.     

FØRSTE halvleg viste, hvilken vej det ville gå. Den blev på tyskernes præmisser. Deres skiftende forsvarsopstillinger, hvor de vekslede mellem 4-2 og 6-0, trak rytmen og tempoet ud af vores spil. Alt for tit stod vi på flade fødder, og når både Mikkel Hansen og Mads Mensah blev skygget blevet meget af ansvaret lagt på skuldrene af Mads Christiansen. Det kunne han ikke bære. Han havde hverken farten eller modet til at tage de tæsk, der følger med, når man går mand-mand mod de store tyske forsvarere. Pladsen var der ellers.

Det blev bedre, da Michael Damgaard blev bragt i spil. Han har både fart og i fandenivoldskhed i sit spil, og han åbnede flot med en stribe mål, der sikrede, at vi ikke blev sat tidligt i kampen. Men også Damgaard brændte ud.

VORES FORSVAR havde det svært med den store venstre back, Steffen Fäth, som kunne tyre. Det blev bedre, da Mensah blev flyttet over som hans direkte modpart i stedet for Mads Christiansen. 

Landin havde flere redninger end mod Sverige og stod absolut en hæderlig kamp. Det var ikke i forsvaret vi tabte den kamp. Det var i den modsatte ende, hvor vi havde for få våben. Nok er han god, men Mikkel Hansen kan trods alt ikke gå på vandet.

P.S Hvis Rusland slår Spanien i den sene kamp, er vi alligevel videre til semifinalerne.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere