Fin sejr - men hvor er attituden?

Sejren på 22-20 over Brasilien blev skabt på baggrund af en indædt vilje til at vinde - selv om holdet undervejs var helt nede at suge grundvand 

Sådan skal det være. Danmark er videre ved VM. Foto: Lars Poulsen
Sådan skal det være. Danmark er videre ved VM. Foto: Lars Poulsen

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Hvis der er noget, som Klavs Bruun har banket ind i hovedet på sine spillere, så er det at de aldrig, aldrig, aldrig må give op. Det gjorde de heller ikke mod Brasilien, selv om der godt nok måtte suges grundvand undervejs i den nervebetonede kamp.

Men med pragtpræstationer fra Sandra Toft og Kathrine Heindahl og med en anfører som Stine Jørgensen, der ikke lader sig gå på af modgang, sled holdet sig til en smal, men fortjent sejr. Og dermed er Danmark klar til 1/8-finalen på søndag i Magdeburg.

BRASILIEN gjorde alt for at trække tempoet ud af kampen. Stort set alle angreb blev kørt til nøl, og det fik det utålmodige danske forsvar til i første halvleg at gå længere og længere frem. Gik vi i en fælde?

Ja, det tror jeg, for det offensive danske forsvar efterlod et stort rum til den brasilianske stregspiller. Og det udnyttede sydamerikanerne fermt.

I KAMPENS åbning savnede jeg som i slutrundens første opgør mod Montenegro noget attitude hos de danske kvinder. Igen virkede de ramt af kampens betydning, mens Brasilien udstrålede en helt anden aggressivitet end set tidligere i turneringen. Det var helt tydeligt, at det her var en kamp, som Brasilien ikke kunne tåle at tabe.

VI KOM til at hænge efter i første halvleg hvor alt for mange skud blev brændt. Læg dertil en uhyrlig mængde tekniske fejl, og så måtte det blive en rodet omgang. Og mere spændende end det egentlig burde være.

MEN GLÆDELIGT var det, at stregspillet igen fungerede perfekt. Kathrine Heindahl har en formidabel evne til at skaffe sig rum og til at suge boldene til sig. At hun også nærmest har en udnyttelsesprocent på næsten 100 er kun med til at understrege, at hun på kort tid har udviklet sig at blive en af holdets bærende kræfter.

JEG SAVNEDE nogen overraskelser fra Klavs Bruuns side, da vi gik i scoringskrise i begyndelsen af anden halvleg. Han kunne have valgt at spille syv mod seks, og han kunne have bragt Line Jørgensen i spil. Hun spillede en herlig kamp mod Tunesien og fik der tanket selvtillid.

I STEDET blev det Louise Burgaard, der fik chancen på højre back i stedet for en svagt spillende Mette Tranborg. Men Burgaards spil var slet ikke afstemt med Lotte Grigel og Stine Jørgensen. Derfor blev det hele meget hektisk, men heldigvis fik vores anfører indstillet sigtekornet, da kampen skulle afgøres til sidst. Og så havde vi jo Sandra Toft som plankeværket i den anden ende.

FREDAG venter Rusland i den sidste gruppekamp. Det kamp kan blive en underholdende affære, som afgør de endelige placeringer i gruppen. Begge hold er allerede videre til de sjove kampe på søndag.

Se også: Verdensklasse! Forsvarsklippen reddede Danmark

Se også: Nægtede at møde op: Brasiliansk stjerne tog røven på dansk klub

kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen