Flot og færdigt arbejde

Efter en lidt hakkende åbning skruede Danmark bissen på og besejrede Argentina sikkert 31-20

Mathias Gidsel var endnu engang en oplevelse, da Danmark sikkert slog Argentina. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Ritzau Scanpix
Mathias Gidsel var endnu engang en oplevelse, da Danmark sikkert slog Argentina. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Ritzau Scanpix

ARBEJDET blev gjort færdigt. Argentina var heller ikke den store udfordring for de forsvarende verdensmestre. Danmark er klar til de sjove, og, må vi forvente, noget tættere kampe i mellemrunden.

DET BEGYNDTE ellers som en lidt hostende og hakkende affære mod argentinerne. For mange angreb begyndte på flade fødder, og der blev spillet for meget sidelæns. Mikkel Hansen smed flere bolde væk med for smarte indspil, og Argentina udnyttede de danske fejl til at skabe en føring på et par mål. Det var ikke lige det, vi havde forestillet os.

MEN EFTERHÅNDEN kom der gang i den danske maskine, og i forsvaret begyndte paradespillet at fungere. Bemærkelsesværdigt var det, at Niklas Landin havde sin første redning efter 18 minutter. Det var ikke fordi boldene havde piftet ind om ørene på ham. Det var bare forsvaret, der stod godt og fast og fik afvist argentinerne.

Artiklen fortsætter under artiklen

Forsvaret med Henrik Møllgaard i spidsen ydede endnu engang et stort stykke arbejde. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Ritzau Scanpix.
Forsvaret med Henrik Møllgaard i spidsen ydede endnu engang et stort stykke arbejde. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Ritzau Scanpix.
 

DER BLEV rettet op på det manglende tempo i angrebet, da Mads Mensah overtog playmakerposten efter Morten Olsen. Mensah var både hurtigere og mere direkte i sit spil og han fik sat både Mikkel Hansen og Mathias Gidsel op til en række scoringer. Og så lynede Mensah selv flere gange, hvilket klæder hans spil.

IMPONERENDE var det, at hasteindkaldte Magnus Bramming fra Holstebro var fuldstændig kølig i spil. Han lod sig ikke påvirke af virakken, men scorede da bare lige fem mål på seks forsøg. Det er bare klasse. Men der var meget andet at glæde sig over. Igen var Mathias Gidsel en fornøjelse. Sikke et drev, der er i den unge mand. Og hvilket overblik.   

I MELLEMRUNDEN venter betragteligt hårdere modstandere, end det Danmark har mødt i det indledende gruppespil. Torsdag gælder det Qatar, som kommer med tungt skyts. Især har den 33-årige tidligere cubaner, Frankis Marzo imponeret. Lørdag er modstanderen de kommende OL-værter fra Japan, som har overrasket ved at tage point fra Kroatien og siden sende Angola ud af turneringen.

KROATIEN bliver den sidste modstander i mellemrunden. Den kamp spilles på mandag. Kroaterne har ikke været så overbevisende som ved tidligere slutrunder, men holdet er også ramt af flere skader. De to bedste hold fra mellemrunden går videre til kvartfinalerne. Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis ikke Danmark bliver et af de to hold.

Se sportsjournalist Jan Jensens analyse af de to tidligere VM-kampe ...

Sportsjournalist Jan Jensen analyserer på Danmarks sejr over DR Congo

Jan Jensen vurderer kampen mellem Bahrain og Danmark
 

Dansk storsejr mod Argentina ved VM i håndbold

Sikke en VM-entré!

Gør det nu færdigt

Hader de sene kampe

Ved ikke hvorfor jeg fik den fremragende idé

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind