For mange tabte hovedet i grim VM-kamp

Danmark formåede kun at vinde 30-26 over miniputterne fra Bahrain i en sjælden rædselsfuld omgang indianerhåndbold

Lasse Andersson blev skadet i knæet, mens andre tabte hovedet. Foto: Lars Poulsen.
Lasse Andersson blev skadet i knæet, mens andre tabte hovedet. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet):  FORHÅBENTLIGT var opgøret mod Bahrain for Danmarks vedkommende den dårlige kamp, som alle hold spiller ved en stor slutrunde. Det var rædselsfuldt at se, at ikke bare spillerne, men også landstræner Gudmundur Gudmundsson var ved at tabe hovedet i anden halvleg, da alt ikke gik som planlagt.

Mikkel Hansens røde kort kan der ikke sættes en finger på. Jeg kan godt forstå, at han bliver irriteret, når modstanderne ikke slipper ham, selv længe efter der er fløjtet. Men han er manden, der skal holde hovedet koldt. Det samme skal Gudmundsson. Men han virkede i en kort periode handlingslammet, og han var for længe om tage den timeout, der skulle genoprette roen på et hold, der helt havde mistet overblikket. Heldigvis kom han igen til koncepterne og fik sendt Morten Olsen på banen til at køre de systemer, som trods alt sikrede os den vitale sejr.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

DANMARK BEGYNDTE med tre forsvar-angrebsudskiftninger. Den her kamp handlede også om at spare kræfter, og således fik playmaker Morten Olsen lov til at sidde på bænken, indtil lokummet brændte. Han fik en lægskade i kampen mod Egypten, han belastede den mod Sverige, og nu var det naturligt at give ham en en pause inden knald og faldkampene.

Gudmundur Gudmundsson havde på forhånd sagt, at Bahrain på ingen måde måtte undervurderes. Men vi så, at det ikke er et hold, man sætter sig op til på samme måde, som når det gælder de etablerede nationer. Men det her var altså i perioder ualmindeligt uengageret. Især i forsvaret. Et hold som Bahrain må ikke få lov til at lave 26 mål. Og så havde de endda flere skud på stængerne. Sådan noget sker, når man ubevidst træder på bremsen. Derfor blev det også en grim VM-kamp med alt for mange tekniske fejl.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

DET HER var også kampen, hvor landstræneren for alvor ville have Michael Damgaard og Lasse Andersson spillet ind i turneringen. De fik begge lov til at spille meget, uden at det blev voldsomt overbevisende. Lasse Andersson skyder som en hest sparker, men alt for ofte rammer han lige på målmanden. Lidt mindre kraft og lidt mere præcision, vil garanteret gøre underværker. Desværre gik han ud med en skade.

Michael Damgaard er så hurtig på fødderne, at han kan skaffe sig selv fri til skud. Men han har det med at forivre sig. Med lidt mere kølighed i sit spil, kan han blive en vigtig joker længere fremme  i turneringen.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Se også: Mikkel smidt ud: Danmark tæt på kollaps

Se også: Mikkel efter rødt kort: Jeg skulle have været klogere

Se også: Dumpet: En dansker sover ikke godt i nat

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere