Giv nu Klavs Bruun en chance

Der er ikke grund til massefyringer efter nederlaget på 26-22 til Montenegro

De danske kvinder faldt mod Montenegro og kommer ikke til OL. Foto: Jens Dresling.
De danske kvinder faldt mod Montenegro og kommer ikke til OL. Foto: Jens Dresling.

AARHUS (Ekstra Bladet) Danmark kommer ikke til OL. Det er den bitre erkendelse efter den tabte kamp mod Montenegro. Det blev til endnu et såkaldt hæderligt nederlag, hvor det igen blev afsløret, at vi har alt for få angrebsvåben. Men derfor er er der ikke grund til at gå i panik og kræve massefyringer. 

Efter det forsmædelige nederlag til Rumænien fredag aften rejste der sig blandt nationens medlemmer et krav om Klavs Bruun Jørgensens afgang. Det er forståeligt, at der blandt håndboldfolket var mange, som var skuffede over, at det ikke blev til mere ved VM på hjemmebane i december, og at vi nu heller ikke blot bader os igennem til OL i Rio.

Men vi er altså også nødt til at se på det materiale, som Klavs Bruun har at arbejde med. Realiteten er, at vi for tiden ikke råder over spillere med verdensklasse. Vi har ingen ny Anja Andersen. Eller Camilla Andersen for den sags skyld. Og vi mangler i den grad en sikker sidste skanse, selv om Rikke Poulsen i sær i anden halvleg gjorde det godt mod Montenegro.

Vi har hæderlige spillere, men ingen i absolut topklasse. Bevares, der er enkelte, der kan blive det. Det gælder blandt andet enmandshæren Anne Mette Hansen som både har modet, viljen og våbnene til at blive en international klassespiller.

Klavs Bruun har ikke udviklet landsholdet

Der er ingen ide i at fyre Klavs Bruun på nuværende tidspunkt. Selvfølgelig har han en del af ansvaret for, at det ikke er gået som håbet. Det ansvar kan han dele med sportschef Ulrik Wilbek, der valgte at fyre Jan Pytlick før VM og i stedet give ansvaret til Klavs Bruun. Men han havde altså kun et halvt år og meget få samlinger til at sætte sit præg på holdet.

Mange skader har gjort, at han har måttet bruge flere spillere end ellers planlagt, og derfor er der også mange ting, som bare ikke sidder i skabet. Det har vi også set i denne OL-kvalifikationsturnering.

Meget var dog bedre mod Montenegro end i den rædselsfulde kamp mod Rumænien. Denne gang var der gejst på holdet og forsvaret rejste sig. At holde montenegrinerne nede på 26 scoringer er absolut godkendt.  

Der er mange ting at arbejde med for Klavs Bruun Jørgensen. Kontrafasen fungerer ikke. Mulighederne var der. De lette mål lå og ventede, men der blev ikke løbet igennem. Der mangler helt tydeligt aftaler. Først ved udligningen til 19-19 fik vi scoret på en kontramulighed.

Stine Jørgensen forsøgte, men forgæves. Foto: Jens Dresling
Stine Jørgensen forsøgte, men forgæves. Foto: Jens Dresling
 

Vore overtalsspil er heller ikke prangende. Chancerne bliver ikke spillet store nok. En periode i første halvleg, hvor vi to gange var i overtal, udløste blot en enkelt scoring. 

Nu er der ni måneder til den næste betydende turnering, EM i Sverige. Der skal både Klavs Bruun og landsholdet levere varen. I modsat fald er DHF tvunget til at sætte et nyt projekt i søen. Men heller ikke før.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+