Han er landstrænerens hovedbrud: Kom nu i gang!

Vi får brug for den hårdtskydende Magdeburg-spiller, som sammen med andre fra VM-truppen nu bliver skånet for at møde den danske presse

Damgaard fik en albue i hovedet mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
Damgaard fik en albue i hovedet mod Egypten. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): LANDSTRÆNEREN sover ikke om natten. Det er der sådan set ikke noget nyt i. Gudmundur Gudmundsson sover stort set aldrig en normal nattesøvn under en slutrunde, men denne gang har han fået et hovedbrud, som han næppe havde forestillet sig på forhånd.

DEN ER GAL med Michael Damgaard. Den hurtige, hårdtskydende back fra Magdeburg har fået en træls start på VM, og det gik for alvor skævt mod Sverige, hvor Damgaard efter to grove fejl på godt et minut blev placeret på bænken. Og der blev han siddende.

Sådan en maveplasker i fuldt projektørlys og foran en million tv-seere hjemme i de danske stuer gør normalt ondt på selvtilliden. Det afviser Gudmundsson ganske vist, men alligevel havde landstræneren valgt at skåne Damgaard fra et møde med den danske presse.

Det er en ny stil, som vores islandske træner har indført. Tidligere var det sådan, at hele holdet mødte op til det traditionelle pressemøde dagen efter en kamp. Men denne gang har Gudmundsson besluttet, at spillerne kan blive fri, hvis de ikke har lyst til at møde frem. René Toft vil således overhovedet ikke stille op til interview under slutrunden. Dagen efter kampen mod Egypten blev også Henrik Møllgaard, Mads Mensah og Morten Olsen væk fra pressemødet.

I GÅR var der så yderligere frafald. Kun ni ud af de 17 i truppen stillede op til den halve time med den danske presse, og fortsætter det på den måde frem mod en eventuel finale, ender det med, at vi kan interviewe os selv. Og det bliver ikke særlig spændende.

Gudmundsson forklarer det med, at spillerne har brug for så meget hvile som overhovedet muligt, fordi de er hårdt pressede både fysisk og mentalt under et VM. Jeg synes, det er en glidebane. Pressemøderne bliver normalt afviklet i en hyggelig og fordragelig tone, og en halv time hver anden dag kan næppe koste mange kræfter.

Men sådan er det blevet, og derfor kunne vi ikke selv spørge Michael Damgaard om, hvad der skal ske, før han igen viser formatet. Og der er brug for ham. Vi så, at svenskerne i lange perioder af kampen i mandags havde held med at stække Mikkel Hansen, og da Morten Olsen ikke havde nogen synderlig god dag, var der behov for, at andre kunne træde til.

DET ER PRÆCIS den rolle, som var tiltænkt Michael Damgaard, og som han missede. Det må ikke ske igen, og både Gudmundsson og assistenttræner Henrik Kronborg lover da også, at de nok skal få tændt dynamitstangen. 

Derfor må vi formode, at Michael Damgaard får rigeligt med spilletid i dagens sene eftermiddagskamp mod Bahrain. Det er et hold, vi havde visse vanskeligheder med i den olympiske kvalifikationsturnering, men det mener landstræneren ikke vil gentage sig. Slår vi som forventet Bahrain, og vinder Sverige samtidig over Qatar, er vi gruppevindere, selv om vi stadig mangler en kamp på fredag mod netop Qatar. 

DER VENTER således spændende kampe længere fremme i turneringen, og derfor vil det være meget – måske endda guld værd, hvis spillere som Michael Damgaard og Lasse Andersson også for alvor får spillet sig ind i turneringen. Vi ved, de har klassen. Nu skal de også vise den.

Se også: 30 sekunder i himlen - 59 et halvt minut i helvede

Se også: Her er Guldmundurs VM-håb

Se også: Håndboldverden måber: To (2!) mål på en halvleg

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere