Hun træder direkte ind i rampelyset: - Dit bedste landshold, Klavs!

Sidst ankomne Line Haugsted får en hovedrolle, når Danmark i aften spiller gruppefinale mod Serbien

NANTES (Ekstra Bladet): NU HAR landstræner Klavs Bruun Jørgensen alle de spillere i sin trup, som han gerne ville have haft fra begyndelsen. Med Line Haugsted som den sidst ankomne tæller truppen nu 18 spillere, to mere end der må være med til kampene.

JEG HØRER absolut til dem, der mener, at han skulle have taget Haugsted med til Frankrig helt fra begyndelsen. Hvorfor det ikke skete, fortaber sig i tågerne.

NU ER Haugsted her, og det er en væsentlig styrkelse af ikke mindst den danske defensiv. Men vil det ikke give uro i truppen, når to spillere hver gang skal sidde over? Og vil der ikke blive set skævt til Haugsted, der tager pladsen fra en af de spillere, som har været med gennem hele samlingen.

NEJ, SVAREDE Klavs Bruun, da han i går blev spurgt på et pressemøde i skolehallen Jean Vincent i en forstad til Nantes. Han mener, stemningen i trupper er så god, at det kan spillerne godt kapere. De bakker hinanden op og tager sig af de spillere, der trækker nitten til kampene.

KLAVS BRUUN har endda søgt råd hos truppens psykolog, og har her fået at vide, at der ikke er grund til bekymring, fordi han har en gruppe af spillere, der fungerer rigtig godt sammen. Han har heller ikke tænkt sig at sende nogen hjem før mellemrunden er slut. Det vil sige ikke før en eventuel semifinale i Paris fredag den 14. december.

SÅDAN SKAL det da også være. Landstræneren må bruge alle midler for at skaffe det bedste mulige resultat. Og selv om for eksempel Stine Jørgensen ikke kan spille alle kampe, så er hun bare en vigtig brik, der skal bruges, når hun gør mest gavn. Sådan er det i professionel sport. I aften er det således Stine Jørgensen og fløjtalentet Mathilde Hylleberg, der sidder over.

Artiklen fortsætter under billedet

Stine jørgensen bliver sparet i aftenens kamp mod Serbien. Foto: Lars Poulsen
Stine jørgensen bliver sparet i aftenens kamp mod Serbien. Foto: Lars Poulsen
 

ALLE VIL gerne spille. Det er en naturlig ærgerrighed hos enhver spiller. Og alle i truppen har spillet hidtil ved slutrunden. Sådan vil det kunne fortsætte. I mellemrunden kan Klavs Bruun udskifte yderligere to spillere. Det er en fin gardering at have, og så gør det kun alting lettere, at spillerne er lige ved hånden på hotellet i Nantes.

I MIN optik råder Klavs Bruun her og nu i Frankrig over den bedste og bredeste trup i de fire slutrunder, hvor han har haft ansvaret for det danske kvindelandshold. Tilgangen af Line Haugsted er det sidste vigtige led.

DET SKAL vi så gerne se i aften, når Serbien er modstanderen. Line Haugsted skal bruges i midterforsvaret, hvor hun skal nedbryde serbiens krydsspil. Præcis som Stine Bodholt læser Haugsted spillet utroligt godt, og så er hun god til at fiske bolde.

FOR DANMARKS videre færd i turneringen er det vigtigt med en sejr, fordi det vil give Klavs Bruuns udvalgte fire vitale point med til mellemrunden. Lykkes det, vil det slet ikke være umuligt for holdet at nå frem til en semifinale.

I MELLEMRUNDEN bliver Danmark efter al sandsynlighed parret med Rusland, Frankrig og Montenegro. Det er hårde modstandere. Rusland kommer utvivlsomt over med fire point, mens Frankrig og Montenegro senere i dag mødes i et opgør, der afgør, hvilke af holddene der kommer over  med henholdsvis to og nul point.

Se også: Derfor græd dansk EM-profil

Se også: Klavs Bruun har brug for forstærkninger

Se også: Efter mareridt: Hun er landsholdets nye general

Se også: Serbien tabte vigtigt skridt i Danmarks pulje

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere