Hvor var du, Mikkel?

KOMMENTAR: Danmarks es havde en dårlig aften og så tog andre over, da håndboldherrerne vandt 31-25 over Rusland

Hansen var ikke til stede (Foto: Lars Poulsen)
Hansen var ikke til stede (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet) VI VANDT EN, efter besvær undervejs, forholdsvis sikker sejr over Rusland, og fik på den måde en fornuftig start på EM. Bemærkelsesværdigt er det at vi vandt uden Mikkel Hansen på banen i hele anden halvleg. Det siger noget om bredden på det danske landshold. Når den ene skytte ikke slår til, tager den anden over. I dette tilfælde Michael Damgaard.

Men det var altså heller ikke Mikkel Hansens aften i Gdansk. Så langt fra.

SPILLET BLEV indledningsvist for langsomt. For mange modtog bolden på flade fødder i stedet for at være i fart. Det var som om, en tung maskine først skulle trækkes op, og derfor havde russerne alt for let ved at komme frem og tackle os ned.

Både Rasmus Lauge og Mikkel Hansen, som er udset til at bære angrebsspillet, havde store problemer med at komme i gang med kampen. Rasmus Lauge gjorde det først i slutningen af kampen med et par afgørende mål. Han fik tidligt et skrald i ryggen efter en voldsom russisk tackling, og det tog længe lysten fra ham.

HAN HAVDE svært ved at ramme målet præcis som Mikkel Hansen, der spillede med en sjælden høj fejlprocent. Han plejer normalt at kunne ramme inden for stængerne, men mod Rusland formåede han både at skyde over og ved siden af det russiske mål.

Det siger vel noget om, at selv erfarne slutrundedeltagere møder frem med nerver til det første opgør. Anden forklaring kan det være svært at komme på.

Se også: Landin i storform: Danmark ordnede Rusland

HELDIGVIS var der meget mere robusthed i den modsatte ende. På forhånd har der været store betænkeligheder ved det danske forsvar, som efter Rene Toft Hansens forbandet ærgerlige skade mest af alt har mindet om et sønderskudt fort.

Sådan var det ikke mod Rusland. Både forsvarsværker og moral var i den grad stivet af, og der blev lavet mange flere spilstop og kropstacklinger end længe set. Desuden var Niklas Landin i målet fremragende. Han har stadig problemer med trukne skud i bunden af målet, men ellers var det ham der holdt os inde i kampen i en første halvleg, hvor vi sled med at finde rytme i spillet.

DET TOG Gudmundur Gudmundsson klogt konsekvensen af fra anden halvlegs start. Ind med bomberen Michael Damgaard som hurtigt er kommet sig over sin fodskade. Sammen med bomstærke Mads Mensah fik han sat et helt anderledes tempo i det danske angrebsspil. Nu blev tingene udført i løb, og så var hele tiden os, der var et skridt foran.

Se også: Eksperter vender Mikkel ryggen: Du er ikke nummer 1

Alligevel fik vi først til sidst for alvor slået et hul. Spildprocenten var længe for stor. Casper U. Mortensen brændte en direktør og blev straks taget ud. Samtidig begyndte den russiske andenkeeper Victor Kireev for alvor at tage med hænder. Nu var det ham, der holdt Rusland inde i kampen.

HAVDE DET været en western ville det have været en duel mellem de to målmænd. For i danske mål stod Landin ganske enkelt fremragende. Fejlfri var han dog ikke. Et par kiksede lange udkast trækker fra i det samlede billede. Det andet på et kritisk tidspunkt hvor vi havde mulighed for at komme foran med tre mål.

Men pyt. Til sidste var der ingen tvivl. Den større danske bredde gjorde udslaget.

1 af 2 Landin stod en brandkamp i sejren over Rusland. Foto: Lars Poulsen
2 af 2 Hansen var ikke til stede (Foto: Lars Poulsen)
13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere