I aften er der skæbnekamp: Sådan undgår vi EM-fiasko

Det unge og urutinerede tyske hold skal sættes under et voldsomt pres

Niklas Landin bliver en nøgleperson i aften mod Tyskland. Foto: Lars Poulsen
Niklas Landin bliver en nøgleperson i aften mod Tyskland. Foto: Lars Poulsen

HVIS VI TABER til Tyskland, vil Danmarks deltagelse ved EM i Polen ende som en fiasko. Sådan er det, og det ved den danske lejr også udmærket. For Tyskland er stærkt svækket af en række afbud fra holdets normalt bærende spillere.

Senest måtte holdets kaptajn, Steffen Weinhold, tyskernes svar på Mikkel Hansen, strække gevær. Det samme måtte storskytten Christian Dissinger, og i realiteten mangler tyskerne nu fire eller fem mand, som normalt ville udgøre deres startsyver.

WEINHOLD og Dissinger blev skadet i Tysklands seneste kamp mod Rusland, og dermed kommer aftenens modstander også til at mangle to bærende spillere i forsvaret. Med andre ord har vi alle de gode kort på hånden, og nu handler det om at spille dem ordentligt.

Jeg var tidligere i dag forbi spillernes hotel, Ibis i Wroclaw, til et kort pressemøde. Meget kort, for både spillere og trænere havde fået fri, så de kunne bruge tiden til at slappe af og lade op.

SPILLERNE havde besøg af koner og børn, og flere af dem sad og småsludrede i hotellets sofaarrangementer. Målmand Kevin Møller var nede i receptionen for at hente en stor pakke, og de to trænere, Gudmundur Gudmundsson og Tomas Svensson, sad foran computeren for at forberede de sidste taktiske oplæg.

I stedet var det sportschef Ulrik Wilbek og U-landsholdets træner, Claus Hansen, der førte ordet.

CLAUS HANSEN gav udtryk for, at der i truppen var en vis skuffelse og irritation over det mistede point i går mod Sverige. Et unødvendigt pointtab, fordi vi havde svenskerne nede i sækkken, men vi glemte at snørre den til.

Således førte vi på et tidspunkt kort før pausen med fem mål, men tillod svenskerne at hente tre af dem inden halvlegen blev fløjtet af. Det gav Sverige troen på, at de kunne hage sig fast.

Samme fejl må vi ikke begå i aften. Tysland har hidtil imponeret med stor gejst. Det er et ungt hold, som fra starten har været klar over, at de på grund af de mange afbud kun kunne overraske positivt. Derfor har de også fået masser at støtte fra den ellers altid så kritiske hjemmefront.

Se også: Før danskerbrag: Tyskland må undvære deres Mikkel

I AF TEN må de ikke få færten af, at de kan lave den helt store sensation. Det vil det være, hvis de napper en plads i semifinalen for snuden af de danske favoritter.

Derfor skal vi sætte os på kampen fra første fløjt. Som Claus Hansen sagde det på pressemødet, så skal vi have tempo i forsvaret, vi skal løbe en masse kontraer, hvilket vi ikke formåede mod Sverige, fordi vi havde for få redninger. Desuden skal vi have tempo i vores grundspil. Det tyske forsvar består af store, tunge spillere. De skal skilles ad, så vi kan komme til at spille mand-mand med vores hurtige og bevægelige bagspillere.

Det blev aldrig Landins kamp. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 26. jan. 2016 - kl. 22:37 Kommentar: Unødvendigt og dumt pointtab

HELDIGVIS er alle spillerne sluppet fra opgøret mod Sverige uden skader. Niklas Landin ømmede sig på et tidspunkt på grund af en finger, der kom ud af led, men den skulle være på plads igen.

Der er således dækket op til den store finale i Centennial-hallen i Wroclaw. Vi kan nøjes med uafgjort, men skal selvfølgelig gå efter sejren. Undgår vi at tabe, fortsætter turen i morgen til Krakow, hvor der spilles semifinaler fredag. Skulle det utænkelige ske, at Tyskland løber med sejren, skal vi blive i Wroclaw for at spille om femte-sjettepladsen på fredag. Det vil være lige så sjovt som at se maling tørre.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen