Imponeret over dansk dynamo-duo: De har aldrig været bedre!

Det meste fungerer på det danske landshold, Toft-brødrene i midten har vel aldrig været bedre, og nu er kursen sat mod de sjove kampe i Zagreb

René og Henrik Toft har været særdeles stærke i Kroatien. Foto: Lars Poulsen
René og Henrik Toft har været særdeles stærke i Kroatien. Foto: Lars Poulsen

LUDBREG (Ekstra Bladet): Efter de seneste tre kampe ved EM har det danske landshold for alvor spillet sig ind i favoritfeltet, og vi er nu så tæt på at være i semifinalen som overhovedet muligt. Vi kan selv tage det sidste skridt ved mindst at spille uafgjort mod Makedonien i morgen, men semifinalen kan også blive en realitet allerede i aften, hvis resultaterne fra kampe i vores gruppe ellers mager sig.

UNDER ALLE omstændigheder kan Nikolaj Jacobsens tropper selv afgøre deres skæbne, og jeg har altså svært ved at forestille mig, at semifinalen skulle glippe. Vi har altså lige slået Spanien og Tyskland, finaleholdene fra EM i 2016, og med det spil, Makedonien viste mod Spanien søndag aften, hvor stjernen Kiril Lazarov måtte udgå med en skade, ser jeg ingen fare.

Lazarov lignede en mand, der ikke vender tilbage i turneringen, selv om der i går kom forskellige meldinger fra den makedonske lejr.

Artiklen fortsætter under billedet

Lazarov som her forsøger sig mod Spanien, udgik med en skade. Han kommer næppe tilbage i turneringen. Foto: Lars Poulsen
Lazarov som her forsøger sig mod Spanien, udgik med en skade. Han kommer næppe tilbage i turneringen. Foto: Lars Poulsen
 

JEG HAR ikke glemt kampen mod Tjekkiet, men den fejl laver det danske landshold ikke to gange ved en slutrunde. Så lad os derfor se fremad. I den modsatte gruppe ser Frankrig rigtig gode ud. Indtil videre har de ryddet al modstand af vejen, og Frankrig ligner et hold, der skal gemmes til en eventuel finale.

DE ØVRIGE bejlere til en plads i semifinalen fra den halvdel er Kroatien, Norge og Sverige. Først på sidste spilledag i morgen afgøres det, hvilket hold der følger med Frankrig til de afgørende kampe. Sverige møder Norge, og Kroatien skal kæmpe for livet mod Frankrig. Det bliver en dynamit-afslutning i den gruppe.

OG HVAD er så Danmarks muligheder, hvis vi som forventet når frem til semifinalerne på fredag i arenaen i Zagreb? Ærlig talt så ser det ganske fornuftigt ud. Vi har fået et fantastisk forsvar op at stå. Toft-brødrene i midten har vel aldrig været bedre, og de løfter sig stadig kamp for kamp.

Artiklen fortsætter under billedet

Henmrik Toft, som her tackler i kampen mod Tyskland, har fundet ind i et fortrinligt samarbejde med sin bror, Rene. Foto: Lars Poulsen
Henmrik Toft, som her tackler i kampen mod Tyskland, har fundet ind i et fortrinligt samarbejde med sin bror, Rene. Foto: Lars Poulsen
 

Eneste minus i defensiven er, at vi endnu ikke har set vores målmænd stå en hel kamp på deres højeste niveau. I perioder har både Niklas Landin og Jannick Green stået blændende, men perioderne har ikke været særligt lange.

ANGREBSSPILLET har bortset fra Tjekkiet-kampen været opfindsomt og betagende. Mod Slovenien så vi håndbold af den fornemste slags, og mod Spanien og Tyskland blev der hele tiden fundet løsninger, der kunne nedbryde de kompakte forsvar.

Nikolaj Jacobsen har bag lukkede døre i træningshallen fået indøvet et særdeles velfungerende syv mod seks spil. I det hele taget har overtalsspillet i denne turnering været til topkarakter.

EM ER Nikolaj Jacobsens første som landstræner, og når man tænker på den korte tid, han har haft med holdet, er det imponerende, hvordan han har flyttet hele truppens udtryk. Der er mere gejst og glæde og vilje og sammenhold. 

Det er til at få øje på. Spillet er også blevet sjovere og i sekvenser hurtigere og mere glidende. Desuden er det blevet bredere med god brug af fløjene. Meget er nået på kort tid, og det ser foreløbigt ud til at kunne række til en plads i semifinalen. Derfra kan alt som bekendt ske.

EM koster landstræneren nattesøvn: En hård udfordring

Ynkeligt: Spanien skilte Danmarks næste modstander ad

Håndbold-heltenes opskrift på sejr: Kopierer EM-heltene fra '92