Katastrofestart: Dét kostede os, Klavs!

Landstrænerens konservatisme kostede dyrt, da vi tabte bronzekampen til Frankrig 25-22

Klavs Bruun tog en forkert beslutning, da han valgte sin startsyver. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun tog en forkert beslutning, da han valgte sin startsyver. Foto: Lars Poulsen

INGEN KAN længere være i tvivl om, at der er god moral og sammenhold på det danske landshold. Og det var der da også god brug for efter en katastrofal start på bronzeopgøret mod Frankrig. Efter seks minutter måtte landstræner Klavs Bruun Jørgensen tage en timeout.

Da var vi bagud 5-0. Der gik hele 18 minutter, inden vi fik det første mål fra vores bagkæde. Det blev sat ind af Anne Cecilie La Cour, som kun nåede med i truppen på det yderste mandat. Hun fik i øvrigt senere både rødt og blåt kort, men hun nåede dog at vise, at hun har dynamit i venstrehånden. 

De bærende kræfter svigtede i den grad i kampens indledning, men vi blev reddet i land, da spillerne på bænken blev bragt i spil, og på en gigantisk fight i anden halvleg, kunne vi såmænd godt have fortjent at få medaljer med hjem.

Det kan vi så få næste gang, for der er ingen tvivl om, at både spillere og trænere har fået værdifuld erfaring med hjem fra togtet i Sverige.  

KLAVS BRUUN har gennem hele turneringen holdt fast i den samme stamme på de fire midterste positioner i forsvaret: Mette Tranborg, Stine Bodholt, Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen. Det kan gå mod de fleste nationer, men når vi er oppe mod hold som Norge, Holland og Frankrig, så kræver det noget ekstra. Det offensive danske forsvar spiller mand mod mand, og så skal man altså være mere end klar, når man går på banen. Det var holdet ikke mod Frankrig.

De elegante franskmænd vrikkede lidt med rumpetten og dansede efterfølgende igennem de danske forsvarsværker, der lå i ruiner. Når først den ene forsvarsspiller var blevet sat af, var der en motorvej uden nogen form for forhindringer, og så var Sandra Toft i målet solgt til stanglakrids.

FØRST DA Line Haugsted kom ind i forsvaret i stedet for en totalt udmattet Anne Mette Hansen, blev der dæmmet op for de frisk spillende franskmænd. Line Haugsted er så forudseende, at hun både kan dække sin egen mand og samtidig nå et bakke op for sine medspillere. Hun kan også stjæle bolden. Klavs Bruun er simpelthen nødt til at satse noget mere på Haugsted. Også fra start. Det gjorde han i anden halvleg, hvor der gik næsten seks minutter, før Frankrig fik scoret.

Her havde vi mulighed for at vende kampen, men Laura Glauser i det franske mål ville det anderledes. Hun er en verdensklassekeeper, og da hun begyndte at redde helt frie skud og et par straffekast, så måtte det blive svært for et dansk hold, som ellers havde fået en god rytme og ikke mindst tempo i spillet, efter at Lotte Grigel havde fået lov til at styre spillet. Hun spillede klart sin bedste kamp ved slutrunden, og i bagklogskabens ulideligt klare lys burde Klavs Bruun have sendt hende på banen allerede fra kampens start.

Grigel formåede at få spredt det fysisk stærke franske forsvar, og ud over at hun selv var farlig, fik hun også gjort sine medspillere gode. Desværre rakte det ikke til en bronzemedalje, men mulighederne var der ellers i en anden halvleg, som Danmark vandt 13-11, men hvor de to brændte straffekast kom til at koste dyrt. 

Katastrofe-start blev dyr for Danmark. Foto: Lars Poulsen Håndbold Danmark smed bronzen efter pinlig start

72 kommentarer
Vis kommentarer