Klar melding: Den tog Anne Mette for Danmark

Anne Mette Hansen gjorde, hvad enhver anden ville have gjort, og heldigvis er hun med mod Polen i eftermiddag - til gengæld står Stine Jørgensen over

Ekstra Bladets udsendte varmer op til Polen-kampen søndag.

NANTES (Ekstra Bladet) Kritiske røster i Sverige og såmænd også i Danmark stiller spørgsmålstegn ved, om Anne Mette Hansen handlede usportsligt, da hun med foden stoppede bolden og dermed forhindrede svenskerne i at få det ene point i fredagens sene gyser ved EM i Håndbold.

DERTIL ER kun at sige: Sludder og vrøvl. 

Anne Mette Hansen gjorde det, enhver anden håndboldspiller på det niveau ville have gjort. 

Hun trak et rødt kort for holdet og for Danmark og det helt uden at gøre skade på nogen.

AT DET så efterfølgende blev diskuteret i EHF, om kortet skulle udløse karantæne eller ej, viser blot, at regelsættet i international håndbold er en elastisk størrelse. 

Forvirringen omkring røde og blå kort er ganske stor.

HELDIGVIS ER Anne Mette Hansen med, når Polen i eftermiddag står på menuen. Det er et hold, som Danmark skal slå, men der er næppe tvivl om, at det bliver et opslidende slag, hvor Polen vil give alt for at kunne holde sig inde i turneringen. 

MEN POLAKKERNE spiller meget smalt. 

De bærende kræfter er på banen næsten hele tiden, og vi så i deres kamp mod Serbien i fredags, at kræfterne ikke holder til en hel time for fuld damp. 

HER HAR Klavs Bruun trods alt flere kort at spille ud. Også selv om han noget overraskende har valgt at lade sin anfører Stine Jørgensen stå over.

På pressemødet i går var han ellers ualmindelig fast i mælet, da han blev spurgt, om han ville skifte ud i truppen til kampen mod Polen. Nej, svarede han. Det bliver den samme trup.

Artiklen fortsætter under billedet

Klavs Bruun har foretaget en kovending. Stine Jørgensen bliver sparet mod Polen. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun har foretaget en kovending. Stine Jørgensen bliver sparet mod Polen. Foto: Lars Poulsen
 

MEN HER til morgen foretog han en kovending. Stine Jørgensen bliver sparet, og i stedet træder den purunge højrefløj Mathilde Hylleberg ind i truppen.

Udskiftningen betyder, at stortalentet Kristina Jørgensen nu får rigtig meget spilletid. Det var hun også tiltænkt mod Sverige forleden, men hendes to hurtige udvisninger betød, at hun blev bænket og afløst af netop Stine Jørgensen.

SPILLER KRISTINA JØRGENSEN i dag op til sit normale høje niveau, betyder det ikke nødvendigvis rent spillemæssigt nogen svækkelse. Vi må gå ud fra, at hun har lært af sine fejl mod Sverige, hvor hun virkede voldsomt overtændt. 

Se også: Klavs Bruun lægger sig ned - men ikke for Sverige

Se også: Lettet Klavs Bruun: Sandra lovede at redde det sidste straffe

Se også: Dansk stjerne stod i vejen: Jeg vidste, jeg ville få rødt kort

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere