Klavs Bruun er en rigtig god - herretræner

Storsejren over Portugal fjerner ikke konflikten eller indtrykket af, at holdet ikke er blevet udviklet

Klavs Bruun er faldet i kulturkløften mellen herre- og kvinde-håndbold. (Foto: Anders Brohus)
Klavs Bruun er faldet i kulturkløften mellen herre- og kvinde-håndbold. (Foto: Anders Brohus)

LANDSHOLDET fik den forventede sejr over Portugal, og vi kan glæde os over, at de danske kvinder er med, når der fra 4. december afvikles håndbold-EM i Sverige.

Ud af til har den danske trup de seneste dage haft travlt med at signalere sammenhold. Sikkert meget naturligt oven på brevballaden, som har været nøje beskrevet på alle Ekstra Bladets platforme.

Udskældte Klavs Bruun kunne glæde sig over en tiltrængt storsejr. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Udskældt Klavs Bruun fik storsejr – over Portugal

Men intet er glemt, og derfor må DHF’s øverste ledelse hurtigt tage stilling til, om Klavs Bruun Jørgensen virkelig er den rette til at stå i spidsen for kvinderne, når vi er fremme ved slutrunden i december.

KLAVS BRUUN er sportschef Ulrik Wilbeks opfindelse. Umiddelbart lignede det et vældig smart træk. Bruuns vildskab og offensive tilgang skulle ruske op i holdet og løfte niveauet. Det er bare ikke sket.

Kampen mod Portugal var den 21. under Klavs Bruun og Søren Herskind. Vi var været igennem en VM-slutrunde, en OL-kvalifikation og senest de sidste kampe i EM-kvalifikationen. Vi har tabt, hver gang vi har mødt hold fra øverste hylde: Rusland, Rumænien og Montenegro for nu blot at nævne nogle nederlag, der stadig svider.

Selv en i håndboldsammenhæng upåagtet nation som Tyrkiet formåede i onsdags at volde os problemer. Trænerparrets ambitioner om at spille med et mere offensivt forsvar er endnu ikke for alvor ført ud i livet. I hvert fald ikke med succes. Det er stadig for let for modstanderne at spille sig frem til helt fri skud fra stregen.

MEN FORSVARET har nu ikke været det største problem. Det er i den anden ende, det for alvor halter. De tekniske fejl er voldsomt mange. Igen mod Portugal nåede vi mere end 10 af slagsen alene i første halvleg. Det samme gjorde sig gældende mod Tyrkiet, og i det hele taget har det været et gennemgående tema i de fleste af kampene under Klavs Bruun.

Heldigvis blev det bedre i anden halvleg mod Portugal, der helt opgav ævred. Derfor fik det trofaste publikum i Aarhus lidt af den fest, som desværre fes ud under OL-kvalifikationen i marts  

MEN NU ER DET tid til at gøre regnebrættet op. Sæsonen er forbi. Vi skal ikke til OL, hvilket er en bet. Fremme venter EM, men skal det være med Klavs Bruun som træner?

De samlede resultater er ikke i hans favør. Oven i kommer så balladen med spillerne. Det tre sider lange brev var på nær nogle få punkter en lang kritik af hans gerninger.

Konflikten i truppen er der stadigvæk. Også selv om Portugal fik en røvfuld. Jeg er ikke i tvivl om, at Klavs Bruun har store kvaliteter som træner. Vel at mærke som herretræner.  Men kvinderne har han ikke kunnet udvikle.

Det indtryk ændrer storsejren over Portugal ikke på. Desuden vil det være naivt at tro, at alt nu er lutter harmoni i truppen. Forstandige mennesker i DHF må nå til den konklusion, at et trænerskifte er den eneste måde at få løst konflikten på.

  Kristina Kristiansen og Klavs Bruun Jørgensen under lørdagens træning. I lørdags krammede de, nu joker de - hvad skal det ikke ende med? (Foto: Anders Brohus) Håndbold Davs Klavs: Mundkurv efter 14 hårde dages spillerballade

Trine Østergaard lider på gulvet og spiller næppe landskamp søndag eftermiddag. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Skriget flænsede luften i Aarhus

13 kommentarer
Vis kommentarer