Klavs Bruun har ikke udviklet landsholdet

OL i Rio er meget langt væk efter endnu en rædselsfuld kamp - Rumænien klædte Danmark af og vandt sikkert 32-25  

Hør træneren kommentere nederlaget her (Video: Ritzau)

AARHUS (Ekstra Bladet): Flere gange i løbet af den rædselsfulde første halvleg sad sportschef Ulrik Wilbek og kiggede ned i gulvet. I anden halvleg var han forsvundet fra sin plads blandt DHF’s spidser.

Jeg forstår godt, hvis han var gået i baren for at drikke en håndfuld fadøl. Lige nu er OL i Rio meget langt væk for det danske landshold, som ikke på et eneste punkt viste klasse til at være med blandt verdens bedste.

Spillere som skulle løfte holdet faldt med et brag, og ordinære spillere gik til bunds. Vores kvindelandshold har et utroligt lavt bundniveau. Vi så det mod Rusland i søndags, og vi fik set det igen i Aarhus. Her havde publikum åbenbart lugtet lunten. Der var langt fra udsolgt i den store hal.

Det danske hold er ramt af skader, men det er ikke en dækkende undskyldning for den svage indsats. Virkeligheden er, at Klavs Bruun og hans assistent Søren Herskind ikke har fået bygget videre på holdet siden VM i Herning. Forsvaret er på ingen måde blevet bedre. Angrebet er kun blevet dårligere.

Se også: Kæmpe nederlag: Dansk OL-drøm slagtet

Danmark var klart overmatchet af et stærkt rumænsk hold. Foto: Jens Dresling
Danmark var klart overmatchet af et stærkt rumænsk hold. Foto: Jens Dresling
 

Derfor fik det danske landshold en lige så skidt start som i sidste weekends EM-kvalifikationskamp mod Rusland. Og det i begge ender af banen. I forsvaret hang intet sammen.

Meget var lagt an på at holde verdensstjernen Cristina Neagu fra fadet. Hun fik da heller ikke lov til at score i flæng, som da vi mødte hende sidst ved VM i Herning. Til gengæld blev der plads til hendes medspillere. Dem fandt Neagu med præcise indspilninger, og det nød især den store stregspiller Oana Manea godt af. Hun lavede alene seks mål i første halvleg.

Målet for Klavs Bruun var at holde rumænerne nede på 22 mål. Det siger sig selv, at den plan kuldsejlede allerede i første halvleg, hvor gæsterne plaffede 19 kugler i kassen.

Stine Jørgensen var dårligst af alle og scorer et rundt nul (Foto: Jens Dresling) Håndbold - 18. mar. 2016 - kl. 21:00 Her er karaktererne: Hun bør skifte sport

Vores målmænd tog stort set intet. Som i intet. Blot to redninger blev det i de første 30 minutter. Den ene tog evigt uheldige Sandra Toft med hovedet, og den anden var hun heldig af få foden på. Resten var tristesse, men det er altså heller ikke let at være sidste skanse, når stort set alle afslutninger kom fra helt frie spillere fra streg og fløj. 

Angrebsspillet var slet ikke noget at råbe hurra for. Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen skal normalt bære meget i den ende af banen. Det gjorde de mildest talt ikke. Begge formåede at lave elementære tekniske fej og brænde alt for mange skud. De var langt under normalt niveau.

Hvis Danmark skal til OL skal Montenegro have en ordentlig en på frakken i lørdagens sene kamp. Med efter nedsmeltningen mod Rumænien er det svært at tro på, at det kan lade sig gøre.

Klavs Bruun Jørgensen var en presset mand mod Rumænien (Foto: Jens Dresling)

Hør Kristina (Mulle) Kristiansen kommentere nederlaget her (Video: Ritzau)

42 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere