Kommentar: AaB i belgisk skruestik

Nordjyderne tabte 3-1 til Club Brugge, som var en klasse bedre

AaB's nederlag mod veloplagte Club Brugge blev endnu en understregning af at belgisk klubfodbold for tiden er hestehoveder foran Superligaen. Vi fik set, at det ikke var nogen tilfældighed, da Brugge i efteråret satte både Brøndby og FC København på plads.

Belgierne er bare et godt hold, og selv om nordjyderne selvfølgelig er handicappet af den lange vinterpause, så tvivler jeg på, at det havde ændret noget som helst. AaB havde da muligheder, specielt i en god periode i første halvleg, hvor hjemmeholdet formåede at holde fast i bolden, og hvor de havde modet til at spille flade bolde op langs midten ad banen.

Men på det her niveau får man ikke mange åbne chancer, og Anders K. Jacobsen var lige præcis hæmmet af vinterrusten, da han midtvejs i halvlegen ellers havde muligheden for at bringe sig fri til scoring.

Derfra tog Brugge for alvor over, og det er umuligt ikke at misunde belgiernes evne til at fremelske nye talenter. Den høje og godt byggede 19-årige angriber, Obbi Oulare, ligner en mand, der kommer til at tjene mange penge på sin sport. Alene med tre AaB'ere steg han overlegent til vejrs og bragte sit hold foran med et perfekt udført hovedstød.

Ny dansk skalp for Club Brugge: AaB kollapsede hjemme

Og så var kampen sådan set afgjort. Ikke fordi de godt kæmpende AaB'ere ikke gerne ville ændre på tingenes tilstand, men fordi Brugge bare er et klassemandskab, der har lagt yderligere på siden kampene i efteråret. De holdt hjemmeholdet fast i en skruestik og slap aldrig taget.

Men respekt for at nordjyderne forsøgte at vende udviklingen i anden havblleg. Der kom lidt mere ro på holdet med indskiftningerne af de rutinerede Thomas Enevoldsen og Thomas Augustinussen, og i perioder blev der også lagt et vist pres på Brugges bagerste kæde.

Kampen afslørede, at Niklas Helenius er ved at finde storformen. Han har haft en godt optakt til forårssæsonen med mange scoringer i træningskampene,  og selv om han var i menneskehænder hos Brugges midterforsvarere, så fik han vist, at han kan være med på et ganske højt niveau.      

Helenius kan blive mange point værd i Superligaen for nordjyderne. Og det er nok der, kræfterne for alvor skal bruges i de kommende måneder. Det europæiske eventyr, som har været overraskende godt, ser ud til at slutte med returkampen i Brugge. Selv om man aldrig skal sige aldrig, så kræves der altså mirakler, hvis AaB skal videre i Europa League.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter