Kommentar: Unødvendigt og dumt pointtab

Damark skulle have lukket den kamp allerede i første halvleg, men endte med at spille 28-28 mod Sverige

De danske stjernespillere skal levere, hvis vi skal vinde, mener Jan Jensen

DET BLEV aldrig de danske målmænds aften i Wroclaw, og når vi samtidigt havde svært ved at finde en rytme i angrebsspillet, så blev det en aften, hvor vi smed det første point ved EM.

Når det kom så vidt skyldes det, at vi ikke fik lukket kampen allerede i første halvleg, hvor mulighederne var der, men hvor to udvisninger til Henrik Møllgaard gav svenskerne chancen for at hente ind på det danske forspring. Og den greb de.

VI HAR SELFØLGELIG alle muligheder for at nå frem til semifinalerne. Uafgjort mod Tyskland i morgen er rigeligt, men jeg kan da godt frygte, at de danske spillere ikke når at restituere i tilstrækkelig grad.

Men forhåbentligt kan tyskerne ikke komme med noget, som kan overraske os. Det er jo spillere som Landin og kompagni kender fra dagligdagen i Bundesligaen. Og hvis Landin fortsætter med kun at spille godt i hver anden kamp, så er det netop mod Tyskland, at han skal vise klassen. Det gjorde han ikke mod Sverige.

DET GÅR da også sjældent som præsten prædiker. Her havde vi forventet, at Sverige ville stille op i en defensiv 6-0 opstilling, og så sendte de både en, to og tre mand frem for at dække af for de danske skytter. Mikkel Hansen blev regulært mandsopdækket og de øvrige bagspillere skygget.

Gudmundur Gudmundsson måtte på hårdt arbejde mod Sverige. (Foto: Lars Poulsen)
Gudmundur Gudmundsson måtte på hårdt arbejde mod Sverige. (Foto: Lars Poulsen)
 

Igen viste Gudmundur Gudmundsson, at han er en snu taktiker. Han pillede Anders Eggert ud, satte Michael Damgaard på banen, og så spillede vi pludselig med fire skytter.

DET SVENSKE indianerforsvar virkede da heller ikke længe efter hensigten. Fra 3-3 lagde vi hurtigt afstand. Man kan altså ikke holde Mikkel Hansen, Mads Mensah, Michael Damgaard og Mads Christiansen i en skruestik. På samme tid. Den dag kommer aldrig, og i sær nød Mads Mensah godt af de motorveje, der åbnede sig i det svenske forsvar, når vores bagspillere satte tempoet i vejret.

Foto: Lars Poulsen Håndbold - 26. jan. 2016 - kl. 22:16 EM-brøler: Danmark kokser mod Sverige

Angrebsmæssigt var der i første halvleg ikke de store problemer. Vi sjuskede dog lidt og lavede flere tekniske fejl. Derimod voldte de svenske skytter Niklas Landin en del kvaler. Ved pausen stod han blot med en redningsprocent på 13. To redninger på 15 skud er altså langt under hans niveau. Utroligt som den lange målmand kan svinge fra kamp til kamp.

MÅSKE ER DET hårde program ved at mærke den danske trup. Forsvaret fik heller ikke tacklet de svenske skytter, så effektivt som mod Spanien i søndags. Når trætheden melder sig kommer fejlene også. Således trak Henrik Møllgaard allerede to udvisninger i første halvleg og endte med rødt kort.

Og da svenskerne trak sig tilbage til deres normale forsvarssystem, havde vi svært ved at komme til afslutninger. Heldigvis sørgede Mikkel Hansen og Michael Damgaard for at det ikke endte med et nederlag. 

Vi skulle have lukket kampen i første halvleg. Det formåede vi ikke. Den fejl skal ikke gentages mod Tyskland i morgen..

   

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere