Landin er problemet før EM-brag mod Sverige

Det kører ikke for anføreren, og nu kan en fødsel sende ham hjem for de sjove kampe i weekenden

Landin har ikke spillet nogen stor turnering. Foto: Lars Poulsen
Landin har ikke spillet nogen stor turnering. Foto: Lars Poulsen

HVIS NIKOLAJ Jacobsen selv kunne vælge, tror jeg, han havde taget Sverige som semifinalemodstanderen i morgen. Og sådan blev det. Umiddelbart ligner svenskerne et svagere hold end Frankrig, hvis man kan tillade sig at tale om svaghed ved et hold, der er nået så langt i turneringen.

VI KAN også vælge at sige, at vi glæder os til mødet med vores naboer. Vi har en høne at plukke med dem efter EM for to år siden, hvor de var en medvirkende årsag til, at vi ikke nåede semifinalen. Nu er det revanchetid.    

OG HVORDAN er Danmark så rustet til en semifinale mod Sverige? Det meste spiller faktisk ganske godt. Når vi lige ser bort fra situationen omkring holdets anfører, Niklas Landin. Han har ikke stået nogen god turnering, og det var da helt skidt i første halvleg mod Makedonien. Efter kampen fik vi så at vide, at hans kone har plukveer. Kevin Møller er fluks kaldt til Kroatien som reserve, så han kan træde til, hvis Landin pludselig bliver nødt til at rejse hjem til en fødsel.

NU MÅ vi håbe, at indkaldelsen af Kevin Møller giver ro hos Landin, så han ikke føler, at han svigter holdet, hvis han pludselig må forlade EM i utide. En fødsel er vigtigere end alt andet, også håndbold, så Landin skal selvfølgelig ikke betænke sig.

MEN HVIS det ikke er den foreståede fødsel, der hæmmer anførerens spil i Kroatien, så venter der landstræneren en stor opgave inden semifinalen fredag. Hvordan får han rejst sin førstemålmand? 

JEG MEDGIVER, at forsvaret ikke hang sammen i begyndelsen af kampen mod Makedonien, men Niklas Landin havde altså først en redning efter 13 minutter. Totalt nåede han to redninger i første halvleg. Og det er ikke en skrivefejl. Det begynder ærlig talt at blive lidt bekymrende. Vi vinder ingen medaljer, hvis ikke vores målmænd får bedre fat. Ja, det kan godt være at makedonerne fik mange frie skud, men sådan nogen skal man også nappe af og til, hvis man skal vinde noget.

DESVÆRRE LIGNEDE Landin heller ikke en mand, der kunne hive sig selv op. Der var ikke glød i øjnene. Det lignede snarere resignation. Eller at tankerne var et andet sted. Nikolaj Jacobsen og hans stab skal udføre et stort psykologisk arbejde. Landin skal genfødes, inden det bliver fredag og kampstart i Zagreb.

MOD MAKEDONERNE fik vi endnu engang set, hvilket es Danmark har i Michael Damgaard. 11 mål på 13 skud er høj klasse. Samtidig havde han et hav af assist. Problemet med Damgaard er bare, at han i næste kamp kan ramme fordi på det meste. Han mangler stabilitet, men det ser ud til, at Nikolaj Jacobsen forstår at dosere ham rigtigt i kampene. Damgaard kan blive en afgørende figur i de opgør, der nu venter.

DET VAR OGSÅ dejligt at se, at kontraspillet kørte som smurt i olie. Vi har i flere kampe savnet de lette mål, og de kom, da Jannick Green brillerede med en stribe gode redninger i anden halvleg. Green har stået en fin turnering, og der er ingen grund til at miste modet, hvis Landin må rejse hjem. Green har måske ikke samme topniveau som Landin, men i år har han stået utrolig godt i Bundesligaen, og han har selvtilliden i orden.

Cool Landin om gravid hustru: - Hun kan sagtens holde den

EM-bombe! Landin skal være far - indkalder afløser