Landsholdet er blevet en flinkeskole: Klavs Bruun har mistet biddet

Landsholdet er blevet en flinkeskole. Der er ingen, der skælder ud, ingen der brokker sig, når bolden bliver tabt ud over sidelinjen - i dag mod Montenegro er sidste chance for at rette op på renommeet

Hør Jan Jensen uddybe sin kritik af landsholdet i denne video, hvor han og Jan Kjeldtoft også varmer op til dagens kamp mod Montenegro. Video: Lars Poulsen

NANTES (EKSTRA BLADET): I teorien kan Danmark stadig blive nummer fem ved EM, og på papiret vil det se nydeligt ud. 

Men når man husker tilbage på de seneste tre kampe, som har efterladt et dansk landshold med store, blødende sår, må vi ærligt erkende, at Klavs Bruun Jørgensen ikke råder over et top fem-mandskab.

Meget er sket i hans tid som landstræner, resultatmæssigt har det mest været skidt. Der har været for mange nedture, og EM i Frankrig knytter sig til listen.

SELV FASTHOLDER landstræneren, at de spillere han har med til Frankrig, er de bedste, Danmark for tiden kan mønstre. Sådan skal han sige. Han skal forsvare sine spillere og sine valg. Det er kun naturligt. 

Jeg kan ikke pege på ti spillere derhjemme, som kunne forstærke truppen, men mindre kan gøre det. Ved denne slutrunde er der blevet lagt et stort ansvar på meget unge spillere.

I få kampe har de kunnet løfte det. I andre er de faldet igennem. Louise Burgaard kunne med sin slutrundeerfaring have gavnet truppen i Frankrig. Særligt som et klart alternativ til Mette Tranborg, der også har haft mange udfald. 

DER MANGLER også en bisse på holdet. En ’kælling’, der kan tvære en modstander ud og som kan sparke sine medspillere hårdt og brutalt i bagdelen, når de igen er ved at miste modet.

Landsholdet er blevet en flinkeskole. Der er ingen, der skælder ud, ingen der brokker sig, når bolden bliver tabt ud over sidelinjen. Selv Klavs Bruun har mistet sit bid. Skideballerne er lagt på hylden. Landstræneren har lært at kontrollere sin naturlige vrede. Han er nu også en del af det evindelige klappe-kage-klappe-hænder-ritual, som efterhånden udgør den største del af opvarmningen til kampene. 

PÅ DE sociale medier, i folkehavet, er stemningen overvejende imod Klavs Bruun. Det har den stort set været, siden han blev ansat.

Artiklen fortsætter under billedet

Landsholdet består af pæne og flinke piger. der mangler noget vildskab. Foto: Lars Poulsen
Landsholdet består af pæne og flinke piger. der mangler noget vildskab. Foto: Lars Poulsen
 

Men det er nu DHF, der bestemmer, og håndboldhøvdingene har udstyret Klavs Bruun med en kontrakt, der løber frem til 2021. Han løber ikke selv af pladsen. Han tror stadig på sit hold. På talentet og potentialet. Men han er nødt til at arbejde meget mere med sit materiale. 

Jeg undrer mig stadig over, at han gav stamspillerne træningsfri dagen før kampen mod Frankrig. For hans hold lider åbenlyst under manglende koordination i løb og afleveringer.

ET EKSEMPEL er syv mod seksspillet mod Rusland. Det var totalt ukoordineret og virkede, som om det var en helt ny øvelse. Klavs Bruun må tage arbejdstøjet på, og sammen med DHF og klubberne skabe mulighederne for flere samlinger med landsholdet.

Målsætningen er at komme på podiet ved alle mesterskaber, siger DHF’ sportschef. Javel, ja. men det kræver altså hårdt arbejde over en længere periode. Den kunne passende begynde nu.

Se også: Klavs Bruun rystet af kollaps: - Jeg er ramt

Se også: Svært at tro på Klavs Bruuns projekt

Se også: Klavs Bruun med kontant melding: - Ville være fuldstændig fremragende

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere