Nikolajs første træk var nemt - nu kommer den svære del

Vores nye landstræner skal vrage topspillere, når han udtager den endelige trup til EM-kampene mod Ungarn 

Nikolaj Jacobsen kan vælge og vrage mellem danske topspillere. Foto: Lars Poulsen
Nikolaj Jacobsen kan vælge og vrage mellem danske topspillere. Foto: Lars Poulsen

NIKOLAJ JACOBSEN har et problem, men det er heldigvis et positivt et af slagsen. Vores nye landstræner på herresiden i håndbold har udtaget sin første bruttotrup. Opgaven lyder på to EM-kvalifikationskampe i maj mod Ungarn, der som bekendt sendte os ud af VM i januar i Frankrig.

Resultatet fik desuden den konsekvens, at DHF i utide valgte at afbryde samarbejdet med Gudmundur Gudmundsson. Det gav plads til Nikolaj Jacobsen, der ellers først skulle være tiltrådt efter sommerferien. Men lad os endelig få ham i gang, og nu har så udtaget 20 mand til den kommende landsholdssamling. Fire spillere skal således sorteres fra, inden det går løs mod ungarerne. Og det bliver ikke nogen nem opgave.

PÅ HERRESIDEN råder dansk håndbold over et enormt potentiale. De 20 i truppen kunne sagtens være suppleret af de skadede Lasse Andersson og Magnus Landin, der begge var med ved VM i Frankrig.

Her deltog også målmanden Jannick Green og stregspilleren Jesper Nøddesbo. Sidstnævnte har stoppet sin landsholdskarriere - dog lader han en dør stå på klem - mens Green denne gang er blevet afløst af Kevin Møller fra Flensburg-Handewitt. Nøddesbo er blevet afløst af stregspilleren Anders Zachariassen, ligeledes Flensburg-Handewitt, der således har hele fem mand i den danske trup.

LANDSTRÆNEREN har krævet af sine spillere, at de skal stå til rådighed frem til VM i 2019, hvor værtsskabet deles mellem Tyskland og Danmark. Det har de 20 i truppen nikket ja til, og dermed også venstrefløjen, veteranen Anders Eggert, som igen har fået lyst til landsholdshåndbold.

Det bliver interessant at se, om Eggert kan bevare pladsen, når Magnus Landin atter er klar til at spille. Unge Landin gjorde det fortrinligt ved VM, og i forhold til Eggert mestrer den langlemmede Landin at dække flere pladser i forsvaret.

Der er ikke meget plads i haven, men der kan lige akkurat leges lidt med den fodbold, der nær var blevet landstrænerens skæbne. Manglende bil og buskort forhindrede, at han var fortsat på kontrakt i OB. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Nikolaj Jacobsens mor faldt død om i håndboldhallen: Det ændrede alt

DESUDEN ER det værd at bemærke, at Rasmus Lauge er tilbage i truppen efter et langt skadesforløb. Det giver kamp om playmakerpladsen, hvor Morten Olsen og Mads Mensah nu bliver udfordret.

I forhold til VM har Nikolaj Jacobsen også valgt at indlemme højrebacken Martin Larsen fra Aalborg, venstrebacken Nikolaj Markussen fra Bjerringbro Silkeborg og den 21-årige venstreback Jacob Holm fra Ribe-Esbjerg. Sidstnævnte er på sine gode dage en regulær scoringsmaskine. Han er lynhurtig på fødderne og er uden tvivl en af den hjemlige ligas største talenter.

MEN DER bliver ikke plads til alle bagspillerne til kampene mod Ungarn, hvor Niclas Kirkeløkke fra GOG og Kasper Søndergaard fra Skjern er til rådighed i højre side, mens stensikre Mikkel Hansen fra PSG og den mere uforudsigelige Michael Damgaard fra Magdeburg står klar i den modsatte side. Der bliver hård kamp om pladserne. Det er en god situation, men omvendt også et svært valg som landstræneren skal træffe. Men det er jo det, han blandt andet får sine penge for.  

Se også: Slut med Nøddesbo: Fløjstjerne vender tilbage i Jacobsens første trup

Se også: Eggert tilbage på landsholdet: Jeg er ikke med for sjov

Jan Jensen - 6. mar. 2017 - kl. 16:24 Tak for guld, Gudmundur: Men her gik det helt galt for dig

Mikkel i bragende godt humør under VM. Stemningen er også fin, når han smutter i netbanken. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Mikkel og de andre: Så meget tjener VM-stjernerne

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen