Annonce:
Annonce:

Nu begynder VM for alvor

Opgøret mod Serbien bliver landsholdets første alvorlige test

Så er det i aften, det går løs for alvor i Boxen. Foto: Lars Poulsen
Så er det i aften, det går løs for alvor i Boxen. Foto: Lars Poulsen
Annonce:

EFTER TO indledende kampe mod uortodokse og lidt primitivt spillende modstandere går VM-turneringen for alvor i gang, når Danmark i aften møder Serbien i Boxen i Herning.

Kæmpesejrene mod Japan og Tunesien udløste de forventede fire point, hvilket stort set sikrer, at Danmark er klar til 1/8-finalerne. Men skal vi ikke have en alt for hård modstander, når vi kommer så langt, er det vigtigt, at vi mindst ender blandt de to bedste i vores gruppe.

DERFOR SKAL Serbien have klø i aften, og bedømt ud fra holdets to kampe mod Montenegro og Ungarn ligger de meget godt til Danmark.

Det er en ommer, piger

Annonce:

De spiller med en meget bevægelig playmaker og med to gode backs, men uden finurlige systemer. De er forholdsvis lette at læse, og det burde være mad for et offensivt og hårdttacklende dansk forsvar. Ungarn havde netop ved at dække offensivt forholdsvis let ved at lukke ned for Serbiens ellers hårdtskydende venstrehånd, Jelena Zivkovic.

FOR FEINSCHMECKERE er det værd at lægge mærke til, hvordan den serbiske playmaker Kristina Liscevic trækker spillet over mod venstre for derefter at dreje rundt og lave den lange tværaflevering til Zivkovic, som straks stiger til vejrs og skyder. Et enkelt opspil, som gik rigtig godt i holdets første opgør mod Montenegro, men som Ungarn havde læst og fik spoleret ved at gå højt på Zivkovic.

Pytlick i spil som serbisk landstræner

Den danske taktik er at lægge hårdt fysisk pres på Serbien i begge ender og i samtlige 60 minutter. Det siger sig selv, at der ikke igen er råd til at brænde så mange chancer som i opgøret mod Tunesien. Assistenttræner Søren Herskind forklarer det med, at spillerne ikke var 100 procent til stede i opgøret mod nordafrikanerne. De blev undervurderet.

Annonce:

DET SKER IKKE i aften, og så råder Serbien i øvrigt ikke over noget skræmmende forsvar eller gode målmænd. De to medbragte keepere har store problemer med at tage med hænder. De er små og skal derfor skydes i hjørnerne, hvor de har svært ved at nå ud. Det burde være guf for vores skytter, hvor især de to venstrehænder, Line Jørgensen og Louise Burgaard, skylder at levere en helstøbt og helhjertet indsats.

Et andet våben kan blive vores overtalsspil. Serberne trækker rigtig mange udvisninger. De står meget lavt i forsvaret, og når modstanderne forsøger gennembrud, har de en tendens til at skubbe i siden, hvilket dommerne hidtil har slået hårdt ned på. Mod Ungarn udløste det seks udvisninger. Desværre har det danske overtalsspil ikke hidtil fungeret optimalt, men det skal det i aften.

Dansk stjerne færdig ved håndbold-VM

LOTTE GRIEGELS forbandet ærgerlige uheld har kortvarigt rystet den danske trup. Men Anna Sophie Okkels fra SK Aarhus er nu en ganske god erstatning. Ud over at være en dygtig og meget skydende playmaker har hun også store forsvarskvaliteter. Hun kan således dække de fire midterste pladser. 

Annonce:

SERBIEN BLIVER markant svækket, når de skifter ud. Holdet råder slet ikke over den samme bredde som det danske, og derfor er det afgørende, at Danmark bevarer koncentrationen og det hårde fysiske tryk gennem hele kampen. 

Serbien er et hold, vi skal slå.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: