Nu starter EM: Derfor vinder Danmark premieren

Danmark indleder i aften jagten på EM-medaljer - russerne må ikke stå i vejen

GDANSK (Ekstra Bladet) NU HVOR bøsseballaden og striden om de regnbuefarvede anførerbind så småt fortoner sig i horisonten, er det tid til at finde ud af, hvordan Danmark tamper Rusland i aften i en meget smuk hal i den polske havneby Gdansk.

Engang var russerne en stormagt i det ædle håndboldspil, men sådan er det ikke mere. Derfor vil det være en enorm skuffelse, hvis ikke Dammark trækker sig ud af opgøret med begge point. Vi mødte senest Rusland ved VM sidste år i Qatar og slog dem sikkert.

VORES DETERMINEREDE landstræner, Gudmundur Gudmundsson, siger ganske vist, at en ny træner har fået Rusland tilbage på sporet, og at holdet i dag er meget bedre struktureret i både forsvar og angreb.

Og Gudmundsson må vide, hvad han taler om. Siden VM har Rusland spillet seks kampe, og vores landstræner har set dem alle. Indtil flere gange. Og han ved præcis, hvad playmaker Pavel Atman gør i forskellige situationer, og hvordan skuddene falder, når den hårdtskydende Sergei Gorbok stiger til vejrs.

Se også: Landin: EHF går over stregen i homo-gate

RUSLAND HAR en fornuftig startsyver, mens det halter, når de begynder at skifte ud. Russerne har slet ikke samme bredde som det danske hold, der især angrebsmæssigt har utroligt mange skarpe våben.

Selv om vi faldt tungt mod Frankrig i søndags og indkasserede en regulær røvfuld, vil jeg stadig vove den påstand, at vores hold i dag er bedre end for et år siden, og at vores angreb måske er det bedste nogen sinde. 

FORLEDEN KÅREDE et hold af eksperter i Ekstra Bladet Mikkel Hansen som verdens næstbedste håndboldspiller. Når han ikke blev nummer et, skyldes det, at han stadig kan forbedre sit forsvarsspil. Men det gælder sådan set hele holdet.

Det er i angrebet, vi skal vinde vores kampe, og vi så ved kampene i Golden League, hvor let vi havde ved at komme til scoringer, og hvor smukt mange af målene blev udført. Når det gik galt mod Frankrig, skyldtes det i høj grad, at især Mikkel Hansen og Rasmus Lauge netop havde valgt den dag til at underpræstere i angrebet.

Se også: Eksperter vender Mikkel ryggen: Du er ikke nummer 1

SÅDAN EN omgang møg leverer de ikke to gange i træk. Nu skal de sørge for, at vi får en ordentlig åbning på denne EM-slutrunde, hvor hver kamp er en lille finale. Det er uhyre vigtigt at få så mange point som muligt med videre til mellemrunden, hvis målsætningen om at nå en semifinale skal opfyldes.

Og det har vi holdet til. Vi mangler stadig lidt tyngde og flere mål fra vores højre backer. Her må vi fæste lid til, at Mads Christiansen spiller sig i form i løbet af turneringen. Får han sin venstre arm til at fungere, bliver vi for alvor et komplet hold. 

FORHÅBENTLIGT vil den skarpe iagttager i aften opleve, at vi i hvert fald er et niveau over Rusland, som vil køre flade i løbet af anden halvleg. 2016 er et olympisk år, og her plejer vi at vinde EM-guld. Det skete for både fire og otte år siden. Drømmen om alle gode gange tre skal også leve efter i aften.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere