Overlegen dansk VM-start

Albuesagen fik heldigvis ingen indflydelse - Danmark udraderede Argentina med voldsomme 33-22

Morten Olsen viste igen, at han hører til på højeste niveau. Foto: Lars Poulsen.
Morten Olsen viste igen, at han hører til på højeste niveau. Foto: Lars Poulsen.

PÅ TRODS af den megen polemik omkring Rene Toft og hans albuebeskytter spillede landsholdet en vældig flot åbningskamp ved VM. Argentina har tidligere drillet os. Det gjorde de så sent som ved VM for to år siden, men denne gang var der ingen slinger. Sydamerikanerne fik lov til at følge med til 6-6, og derfra så et overlegent dansk landshold sig ikke tilbage.

GUDMUNDUR GUDMUNDSSON havde fået indstillet sit hold godt, og han gjorde i løbet af kampen god brug af sin bænk. Mange spillere fik således fornemmelse af at være med i turneringen, og det kan blive meget værd i løbet af slutrunden. Spillere som Magnus Landin og Lasse Andersson nåede at få sat deres aftryk. Det var også dejligt at se, at så mange danskere havde taget turen til Paris. Det var som at spille på hjemmebane. Flot opbakning

I KAMPENS indledning havde vi problemer med den store argentinske venstrefløj, Federico Fernandez. Et langt hyl som kom langt ind i feltet, før han afsluttede. Det virkede til at Niklas Landin i målet lige skulle i gang. Det kom han så også. Ferdandez blev også gjort kold og stille og roligt spillede Landin sig op på en redningsprocent i nærheden af 50.

DER VAR nu også brug for det i den periode af kampen. Der er blevet snakket meget om Rene Toft og hans albuebeskytter. Og med god grund. Rene Toft sad udenfor, faktisk på første række bag det ene mål. Han var stærkt savnet i det danske midterforsvar, hvor Henrik Møllgaard og Henrik Toft havde svært ved at få deres deres samarbejde til at fungere. De blev flere gange tørret af de hurtige og fodrappe argentinere.

MØLLGAARD FIK allerede i første halvleg to gange to minutter på bænken, og Henrik Toft havde også svært ved at sætte sine tacklinger rigtigt. Men fighterviljen kan man ikke tage fra dem. Heldigvis havde de Landin til at redde kastanjerne ud af ilden. Og med de mange redninger fik vi også gang i kontraspillet, hvor både Casper U. Mortensen og Lasse Svan bød sig til. Det gav mange gode mål.

DET ETABLEREDE angrebsspil så også fornuftigt ud. Som forventet dækkede Argentina meget offensivt, og det blev løst ved at holde et højt tempo i angrebsspillet, både med fødder og bold. Mads Mensah fik lov til at spille højre back, og han gjorde det aldeles glimrende. Foruden en række flotte mål, lavede han også lækre frispilninger til både fløj og streg.

I DEN modsatte side spillede Mikkel Hansen med stort overblik. Igen var hans sammenspil med playmaker Morten Olsen på et meget højt niveau, og de havde ingen problemer med at finde hullerne i det argentinske forsvar. Vi glæder os allerede til fortsættelsen lørdag aften mod Egypten.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere