Pinligt kvarter: Det var rystende, Danmark

Danmark tabte 28-22 til Norge i en kamp, hvor de to keepere stod fremragende, men hvor flere spillere dumpede med et brag

Danmark havde det svært mod de hurtige nordmænd. Foto: Ritzau Scanpix
Danmark havde det svært mod de hurtige nordmænd. Foto: Ritzau Scanpix

DESVÆRRE var der et kvarter i anden halvleg, som var direkte pinligt. Et dansk hold der nærmest var i opløsning, og hvor selv det at gribe og kaste var en udfordring for de danske spillere. Og vi taler altså håndbold.

GLÆDELIGT VAR det ellers, at forsvaret i første halvleg virkede så velfungerende. De fire i midten viste flotte takter, og når koncentrationen engang bliver holdt hele vejen igennem, venter der mange point til de danske kvinder. forhåbentligt allerede ved det kommende EM,

I ANDEN halvleg forsøgte Klavs Bruun sig med et 5:1-forsvar, men det gav alt for megen plads til de norske stregspillere. Der solgte han lidt kampen.

SÅDAN SOM international håndbold har udviklet sig, kommer det defensive arbejde til at fylde mere og mere. I den afdeling viste opgøret mod Norge også, at vi nu har to keepere med international klasse. 

DA NORGE allerede var ved at løbe os over ende i første halvleg, holdt Althea Reinhardt os inde i kampen. Odense-målmanden har haft en forrygende sæson, og det fortsætter på landsholdet. I anden halvleg overtog Sandra Toft pladsen i målet, og selv om hun ofte blev solgt af sit alt for offensive 5:1-forsvar, diskede hun op med store redninger.

DE STORE udfordringer frem mod EM er en gammel traver: Nemlig de manglende scoringer. Angrebsspillet var før det fatale kvarter i anden halvleg ellers ganske udmærket. Der var især i første halvleg mange gode kombinationer, som endte med indspil til helt frie stregspillere. Men bolden skal også i nettet. Her var både Kathrine Heindahl og Stine Bodholt store syndere.

EFTER DEN opløftende indsats torsdag mod de franske verdensmestre, var det noget af en maveplasker, de danske kvinder leverede lørdag aften i Oslo. Nu bliver vi igen i tvivl om holdets reelle niveau. Startsyveren ser forholdsvis stærk ud, men når Klavs Bruun begynder at skifte ud, kommer udfaldene. Og der er mange af dem. 

De danske karakterer

Skalaen går fra 1 til 6

Sandra Toft 5 

Althea Reinhardt  5 

Lærke Nolsøe  2 

Sarah Iversen 2 

Anne Mette Hansen 4 

Fie Woller  2 

Kathrine Heindahl  2 

Nadia Offendal  1 

Lotte Grigel  2 

Stine Bodholt  3 

Mette Tranborg  3 

Mathilde Hylleberg  UB 

Kristina Jørgensen  2 

Trine Østergaard  3 

Anne Cecilie La Cour  1 

Mie Højlund  2 

Klavs Bruun  2

Fjeld-tabere: Store smæk til danske piger

Hun har nøglen til dansk 'EM-succes

Pokkers! Danmark slået af verdensmestrene efter gyserafslutning

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+