Revser Danmarks piger: Det er fanden galeme uforståeligt!

Sejren på 38-17 over miniputterne fra Uruguay kan ikke bruges til noget - der skal en mentalitetsændring til, hvis Danmark skal tilbage til verdenstoppen

Først da det var for sent viste Mulle og kompagni mod Uruguay, at de godt kan spille håndbold. Foto: Jens Dresling.
Først da det var for sent viste Mulle og kompagni mod Uruguay, at de godt kan spille håndbold. Foto: Jens Dresling.

GANSKE som forventet kørte Danmark det unge og internationalt urutinerede mandskab fra Uruguay midt over i den sidste OL-kvalifikationskamp i Aarhus.

Problemet er blot, at Uruguay er en pusling i den her sammenhæng og ikke et hold, vi skal sammenligne os med. Det var derimod de efne hold fra Rumænien og Montenegro, og dem magtede vi ikke. Derfor er Danmark ikke med, når OL begynder i august i Rio.

VI FALDT, fordi vi ikke var lige så sultne, tændte og toptrænede som de to østeuropæiske mandskaber. Det var tydeligt at mærke forskellen i indstilling hos Danmark og de to øvrige mandskaber under dagene i Aarhus. Og indtrykkene gav mindelser om ugerne i december ved VM i Herning.

De danske kvinder sørger ikke over et nederlag. De smadrer ikke omklædningsrummet. OL er drømmen for enhver håndboldspiller med respekt for sig selv. Da drømmen bristede for det danske kvindelandshold lørdag aften i Aarhus, gik de ikke i sort. Efter de obligatoriske interviews stillede de smilende op til selfies med tilskuerne i hallen, og der blev også tid til hyggesnak med venner og familie på tilskuerpladserne.

Se også: Giv nu Klavs Bruun en chance

DET ER fanden galeme uforståeligt. Hvis man så hurtigt kan komme sig over en mistet OL-billet, så har man ikke den rette indstilling til sin sport. Og når vi nu er i gang med kritikken, så kan man også undre sig over, at vi rent fysisk ikke kan holde trit med vores konkurrenter. Træningstilstanden er for dårlig.

Midt i tristessen glæder det mig, at DHF’s sportschef Ulrik Wilbek også kan få øje på de selvsamme mangler. Vi har for længe taget for givet, at vi hører til i verdenstoppen. Det gør vi ikke længere. Men vi kan komme der igen, hvis der sker en mentalitetsændring i dansk kvindehåndbold.

DET er uden tvivl en af årsagerne til, at Klavs Bruun Jørgensen er hentet ind som landstræner. Det er en mand, der vil dø i trøjen. Selv om han ikke har det bedste materiale at arbejde med, må han trods alt kunne få banket noget vilje og trods ind i sin trup. Det savnede jeg i december i Herning, og det samme gjorde sig gældende i Aarhus.

Se også: Adeus Rio: Svage håndboldpiger taber OL-pusten

Ingen spillere gik forrest i en form for arbejdsraseri. Rikke Skov kunne den slags tidligere, men alderen har indhentet hende, og hun har ikke længere værktøjet. Så må andre tage over, og det bliver udfordringen for Klavs Bruun frem mod EM i Sverige i december.

Han skal have udviklet noget galskab og vinderkultur i sin trup, og han skal have stoppet pussenusseriet efter kampene. Når man har tabt en OL-billet, så går man altså ikke smilende rundt i hallen 10 minutter efter sidste fløjt.

Se Klavs Bruun Jørgensen fortælle om nederlaget til Rumænien

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen